Şofer de TIR din Maramureş, ucis de un capac de canal aruncat de pe un pod. Suspecţi, 5 tineri care se drogaseră cu "gaz ilariant"

Şofer de TIR din Maramureş, ucis de un capac de canal aruncat de pe un pod. Suspecţi, 5 tineri care se drogaseră cu "gaz ilariant"
| Foto: colaj foto RTL info / facebook.com/castillotranssa/

Un şofer de camion a fost ucis chiar lângă partenera lui, în timp ce conducea pe autostradă. Un capac de canalizare a străpuns parbrizul şi l-a ucis pe loc pe şofer, iar femeia a reuşit să oprească vehiculul, evitând o altă tragedie.  

"Crima cu premeditare" s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă pe autostrada E42, între Liege şi Namur, în Belgia. Şoferul român este Gheorghe Tibil, un maramureşean care lucra pentru transportatorul spaniol Castillo Trans.

Cinci tineri urmează să compară marţi în faţa justiţiei belgiene în cadrul unei anchete pentru "asasinat", bănuiţi că au aruncat de pe un pod un capac de canal care a ucis un camionagiu român, a indicat luni parchetul din Namur (centru), transmite AFP, într-o preluare Agerpres

Cei cinci sunt bănuiţi că au proiectat în gol de pe un pod capacul de canalizare agăţat de o curea. Acesta a străpuns parbrizul unui camion, omorându-l pe loc pe şofer, un bărbat cu cetăţenie română.

Procuratura din Namur arată că e luată în calcul teoria omorului intenționat cu premeditare, iar martorii care ar fi putut să-l fi văzut pe făptuitori când au acţionat au fost invitați să se prezinte pentru a oferi eclaraţii, a transmis Le Soir.

Partenera şoferului, aflată alături de el în cabină, a reuşit să oprească vehiculul, evitând ieşirea de pe şosea.

Potrivit media locale, tinerii se aflau sub efectul protoxidului de azot, cunoscut şi ca "gaz ilariant" pentru efectele sale psihoactive, informaţie pe care parchetul din Namur nu a dorit să o comenteze. Doi dintre suspecţi sunt minori şi toţi sunt originari din comuna Andenne, în apropiere de Heron, unde s-au produs faptele

Comenteaza