Oferte pentru sectorul blocat din autostrada A3: Câmpia Turzii - Chețani

Oferte pentru sectorul blocat din autostrada A3: Câmpia Turzii - Chețani

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat, joi, că au fost depus ofertele pentru sectorul blocat din autostrada A3, dintre Câmpia Turzii și Chețani.

”S-au depus ofertele pentru A3 C.Turzii - Chețani, sectorul blocat unde am rupt pisica. Astăzi au fost depuse ofertele pentru finalizarea celor 15,6 km din Autostrada A3 Transilvania între localitățile C. Turzii și Chețani. Segmentul este singurul care lipsește ca să circulăm neîntrerupt pe autostradă între Tg. Mureș și Cluj Napoca/Alba Iulia/Sibiu/Deva.

La începutul anului am găsit acest sector de drum rapid complet blocat, cu 1% avans în ultimele 5 luni, aflat la un stadiu de sub 40% după 4 ani de lucrări, în condițiile unui termen contractul de 16 luni. Constructorul era în insolvență, iar subcontractorii și furnizorii erau neplătiți de luni de zile. Am spus atunci că nu mai pot tolera această situație și am susținut 100% decizia Companiei de Drumuri de a rezilia contractul și de a relicita finalizarea lucrărilor pe baze mult mai solide, cu un nou constructor profesionist, care să termine proiectul la timp.

 
Lucrările au fost relicitate în iulie, iar astăzi au fost depuse ofertele. Voi monitoriza îndeaproape și acest proiect deosebit de important de pe rețeaua principală de transport, astfel încât să avem un câștigător desemnat până la finalul anului. În anul 2022 trebuie ca cei 15,6 km de autostradă să fie finalizați”, transmite Drulă.

Comenteaza