Organizația Medici fără Frontiere caută români -medici și personal non medical- pentru misiuni în teren

Organizația Medici fără Frontiere caută români -medici și personal non medical- pentru misiuni în teren

Organizația Medici fără Frontiere caută personal medical și non-medical care să participe la acțiunile umanitare.

Organizația caută oameni care își doresc să se implice în misiunile de salvare din cele mai defavorizate zone din lume, oameni capabili să se adapteze la situații noi, apți să improvizeze, rezistenți la stres și care au cunoștințe de engleză și/sau franceză.

Se caută medici anesteziști, ginecologi, epidemiologi, chirurgi, moașe, asistente, dar și specialiști în logistică/aprovizionare și resurse umane.

Costurile de transport, vize, cazare, diurnă, vaccinuri sunt acoperite de organizație. Misiunile pot dura între 1 și 12 luni și sunt plătite, deși nu salariul ar trebui să fie motivația celor care aplică, ci faptul că-i pot ajuta pe cei care au nevoie de acces la servicii de sănătate.

O cursă împotriva pandemiei – Raport Medici fără Frontiere COVID-19 2020

Organizația Medici fără Frontiere este în linia întâi în bătălia cu epidemiile de mai mulți ani. Pe lângă provocările date de infectările mortale cu ebola sau holeră, echipele Medici fără Frontiere luptă acum să răspundă pandemiei COVID-19 în mai mult de 70 de țări în care activează, în timp ce deschid noi proiecte în țări care devin puncte de interes pandemice.

Medici fără Frontiere se implică și în Europa

Organizația sprijină spitalele care au fost copleșite de numărul mare de cazuri: Italia, Spania, Belgia și Franța, dar și țările din zone defavorizate, precum Siria.

De-a lungul proiectelor, echipele Medici Fără Frontiere și-au îmbunătățit măsurile de prevenire și control al infecțiilor pentru a proteja pacienții și personalul și pentru a preveni răspândirea virusului.

Sistemele de sănătate din întreaga lume au nevoie urgentă de echipamente de protecție, astfel încât serviciile medicale esențiale să poată fi oferite. Lipsa globală a acestor echipamente arată realitatea celor care lucrează în domeniul sănătății din majoritatea țărilor în care Medici fără Frontiere activează. Mai exact, se confruntă cu lipsuri de elemente de protecție cruciale, cum ar fi măștile și testele. Accesul la acestea devine din ce în ce mai dificil  pe măsură ce COVID-19 se răspândește în țările cu acces limitat la aceste instrumente.

În Europa și SUA, care sunt în prezent epicentrele pandemiei, echipa Medici fără Frontiere se concentrează pe îmbunătățirea îngrijirii pentru cei mai vulnerabili și cu risc crescut, cum ar fi persoanele în vârstă din casele de îngrijire, persoanele fără adăpost și migranții care trăiesc în condiții precare.

Nevoia de a mări echipa Medici fără Frontiere este esențială. Din cauza restricțiilor de călătorie, planificarea misiunilor de teren este dificilă în acest moment. Cu toate acestea, organizația continuă să recruteze personal pentru proiecte umanitare. 

Mai multe detalii despre ce înseamnă să faci parte din echipa Medici fără Frontiere și cum te poți înscrie, găsești aici.

Cei interesați să plece într-o misiune de teren alături de MSF, pot trimite cererea aici

 Medici fără Frontiere (https://medici-fara-frontiere.ro/)

 

Comenteaza