Pantofi unicat, pictaţi, livraţi la Cluj cu propria poezie VIDEO

Pantofi unicat, pictaţi, livraţi la Cluj cu propria poezie VIDEO
Un sculptor desenează calapodul, un designer vestimentar creionează forma pantofului, o tânără artistă plastică îi pictează şi, în fine, perechea vă este livrată într-o cutie în care veţi găsi şi o poezie compusă special de o tânără poetă. Conceptul a prins contur la Cluj şi s-a născut în Fabrica de Pensule, spaţiul artistic ce a ajuns să aibă un cuvânt greu de spus în arta contemporană a lumii.

Vorbim despre un concept la mijlocul căruia se află Istvan Cîmpan, cel care este designerul pantofilor. Cristina Gagiu îi pictează iar Oana Maroti vă compune o poezie. Totul e corect şi din punct de vedere legal - artiştii au înfiinţat şi un SRL ca să poată tăia factură pentru pantofii vânduţi, Blurred ID SRL. Pantofii sunt creaţi la comandă şi totul e unicat, exceptând calapodul, care este în mare parte acelaşi.

Pantofii sunt creaţi într-un atelier de serie limitată - "poate face maxim zece perechi pe săptămână" - pe care artiştii îl ţin secret.

Nu vor să spună nici cât costă pantofii. ""Preţurile diferă foarte mult de la o pereche la alta, în funcţie de proiect şi materiale şi de câţi oameni sunt implicaţi", explică Istvan Cîmpan. "Noi, prin proiectele noastre, nu ne-am propus neapărat să vindem", spune Cîmpan. "Sunt proiecte artistice experiment, care ulterior, dacă se pretează, pot fi dezvoltate ca produse comerciale". Produsele vor fi vândute de anul viitor într-un magazin online, "în momentul de faţă muncim la platforma şi conceptul site-ului de prezentare şi al magazinului online", adaugă Cîmpan, precizând că magazinul va fi deschis în primăvara anului viitor.

Vezi în materialul video cum se nasc pantofii "Istvan Cîmpan"

Comenteaza