Pelerini din Ungaria care merg de Rusalii la Şumuleu Ciuc, întâmpinaţi la Cluj cu pogăcele

Pelerini din Ungaria care merg de Rusalii la Şumuleu Ciuc, întâmpinaţi la Cluj cu pogăcele
Primul tren cu pelerini maghiari care vor participa la procesiunea de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, din judeţul Harghita, a ajuns, joi, la Cluj-Napoca, de la Budapesta, cei aproximativ o mie de călători fiind aşteptaţi cu flori şi tradiţionalele pogăcele. Oamenii au spus rugăciuni şi au cântat imnul Ungariei.

Trenul, care are în componenţă 17 vagoane, a ajuns în gara din Cluj-Napoca la ora 17.15, cu aproape două ore întârziere faţă de ora stabilită.

Pelerinii, care în fiecare an merg la Şumuleu Ciuc pentru a participa la slujba de Rusaliile catolice, au fost aşteptaţi de aproximativ 200 de persoane, cu flori şi pogăcele - produse de patiserie făcute din aluat şi brânză.

Trenul a stat în gara din Cluj-Napoca aproximativ 20 de minute, timp în care cei prezenţi au rostit rugăciuni, au primit binecuvântarea din parte preoţilor prezenţi şi au cântat imnul de stat al Ungariei, dar şi mai multe cântece religioase, scrie news.ro.

În drum spre Cluj-Napoca, trenul a oprit şi la Oradea, unde pelerinii au participat la o slujbă oficiată special cu ocazia venirii lor.

Trenul ar trebui să ajungă în Gheorgheni, în judeţul Harghita, joi seară, pelerinii urmând să participe sâmbătă şi duminică la slujbele oficiate la Şumuleu Ciuc.

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi îşi are originea în urmă cu aproape patru secole şi jumătate.

Etichete
Comenteaza