Persoanele fără adăpost, protejate de ger. Cum puteți ajuta la identificarea lor

Persoanele fără adăpost, protejate de ger. Cum puteți ajuta la identificarea lor
Ținând cont de temperaturile extrem de scăzute și de nopțile geroase din această perioadă, poliţiştii locali au demarat o acțiune de identificare a persoanelor fără adăpost din oraș, în scopul protejării lor împotriva frigului.

În general, polițiștii locali verifică locurile des ales de oamenii străzii ca adăposturi, alături de cele semnalate de către cetățeni. Printre acestea se numără Piața Unirii, Piața Mărăști, Piața Flora, Bdul N. Titulescu, Bdul Eroilor, Bdul 21 Decembrie 1989-zona Sora, străzile Fabricii-zona Kaufland, Observatorului, Clăbucet, Napoca, Câmpului, Opera Maghiară, G. Enescu, Pădurii-punct gospodăresc, A. Șaguna și Cernei.

De la începutul acestui an și până în prezent au fost depistate și legitimate 46 persoane, 42 dintre ele fiind conduse la Centrul de Găzduire Temporară de pe strada Oaşului nr. 298 și la cel de pe strada Dragoș Vodă, unde au fost preluate de lucrătorii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. De altfel, doar pe parcursul săptămânii în curs au fost identificate 21 de persoane fără adăpost, dintre care 16 au fost conduse la centrele de găzduire temporară.

De asemenea, Direcția de Asistență Socială și Medicală a demarat de marți o acțiune de distribuire de ceai cald pentru clujeni, desfășurată în Piața Muzeului, Piața Gării și pe Bdul Eroilor. Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic și cu Asociația Filantropică Medical Creștină Christiana.

Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția persoanelor fără adăpost 68 de locuri la Centrul de Găzduire Temporară de pe strada Oaşului nr. 298 și 50 de locuri la Centrul social de urgență situat pe strada Dragoș Vodă 36-38.

Pentru a ajuta la depistarea acestor persoane, polițiștii locali îi îndeamnă pe cetățeni ca, în cazul în care observă persoane fără adăpost în oraș, să îi contacteze la 0264-984 - telefonul primarului - sau la numerele de telefon 0264/955 sau 0264/598784-Dispeceratul Poliţiei Locale.

Comenteaza