Planurile Alianţei DA, dezvăluite la Cluj

Planurile Alianţei DA, dezvăluite la Cluj
PNŢCD şi Forţa Civică vor să îi atragă în noua Alianţă DA pe duşmanii lui Crin Antonescu. Este vorba de membrii Iniţiativei România Liberală, excluşi rând pe rând din PNL în ultima perioadă. Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu s-au aflat astăzi la Cluj, unde şi-au anunţat intenţia de a crea o platformă unică de centru-dreapta, care să lupte din toate puterile împotriva PSD.

Tandemul MRU - Pavelescu poartă negocieri cu membrii Initiativei Romania Liberala, condusă de primarul sectorului 1 din Bucuresti, Andrei Chiliman, exclus recent din PNL.

"Suntem in parteneriat de facto cu gruparea din jurul lui Andrei Chiliman, Vlad Moisescu. E un semnal pentru electoratul tinut captiv de PNL si Crin Antonescu impotriva vointei lui", a precizat Aurelian Pavelescu.

Mihai Răzvan Ungureanu susţine necesitatea platforme de centru-drepata care să lupte împotriva PSD .

"Tot ce este anti USL si anti PSD trebuie sa vina pe o platforma comuna politica pentru a preveni confiscarea democratiei romanesti in beneficiul unui singur mare partid; continuatorul real al partidului comunist roman", a precizat Mihai Răzvan Ungurenu, preşedintele Forţei Civice.

Chiar dacă Tribunalul Bucureşti a respins ieri înscrierea în Registrul Partidelor a Alianţei Dreptate şi Adevăr, care reuneşte Partidul Forta Civică şi PNTCD, liderii celor două partide spun că alianţă va fi legalizată în viitorul apropiat.

"A fost o chestiune pur procedurala. cateva acte vor fi adaugate la dosar . probabil ca intro luna alianta va primi si binecuvantrea justitiei", a adăugat Pavelescu.

Forţa Civică a anunţat astăzi că susţine modificarea Constituţiei în sensul creării unui Parlament unicameral cu 300 de aleşi şi creşterea numărului de judecători la Curtea Constituţională de la 9 la 27. 

Reporter: Alin GOLBAN

Operator: Florin DAN

Comenteaza