Ponta participă la decernarea titlulului de Doctor Honoris Causa al UBB lui Gunter Verheugen

Ponta participă la decernarea titlulului de Doctor Honoris Causa al UBB lui Gunter Verheugen
Gunter Verheugen (foto), membru al Comisiei Europene până în anul 1999, va primi, astăzi, în cadrul unei ceremonii organizate Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) Cluj, titlul de Doctor Honoris Causa al instituţiei de învăţământ superior în prezenţa Primului Ministru Victor Ponta, a Ministrului de Externe, Titus Corlăţean, şi a Ministrului Cercetării, Mihnea Costoiu.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Studii Europene în cadrul colocviului internaţional „Disintegration and Integration in East-Central Europe (1919-post-1989)". „ Gunter Verheugen este specialist în istorie, sociologie, ştiinţe politice la universităţile din Koln şi Bonn în anii '60. Cariera domniei sale este una dintre cele mai interesante, începând din 1983 a fost membru al Parlamentului German până în 1999 şi a coordonat mai multe comisii de la afaceri externe până la poziţia de preşedinte a radioului Deutche Welle", a declarat Nicolae Păun, decanul FSE.

„Din 1999 până în 2004, Gunter Verheugen, este membru al comisiei europene responsabil cu extinderea şi politica europeană de de vecinătate. În toate ocaziile, Gunter Verheugen a susţinut procesul de integrare al României la Uniunea Europeană, fiind personalitatea care a încurajat societatea românească să depăşească dificultăţile, multe dintre ele inerente unei schimbări structurale rapide, a încurajat reformele realizate de România în perioada de preaderare", a adăugat Nicolae Păun. UBB l-a invitat la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa pe primul-ministru, Victor Ponta, dar şi pe Ministrul de Externe şi pe cel al Cercetării. La rândul lui, prorectorul UBB, Ioan Bolovan, a explicat invitaţia adresată primului ministru, în condiţiile în care vara trecută el a fost acuzat că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat. „În cazul domnului Ponta, comisia de specialitate a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor şi Certificatelor Universitare nu a fost convocată, s-a convocat în grabă doar consiliul general, format din nespecialişti din domeniul în care era făcută sesizarea şi acel consiliu general într-o formaţie incompletă a dat un verdict. Din punct de vedere strict procedural, acel verdict aruncat pe piaţă foarte probabil cu scop politic nu a respectat procedurile în vigoare pentru a da un verdict cu privire la un doctorat", a declarat prorectorul UBB, Ioan Bolovan.

 

Comenteaza