Pregătesc grevă generală

Pregătesc grevă generală
Poştaşii din judeţul Cluj pregătesc o grevă generală.

Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că li se vor reduce normele cu 50%.

"Nu ne-au consultat, nu a fost stabilit de comun acord. Noua conducere a luat deciziile de capul ei. Un factor poştal are, în mod normal, o normă de 8 ore, iar potrivit deciziei ar urma să aibă 4 ore muncite. Asta trage în jos unitatea poştală în care îşi desfăşoară activitatea. Credem că se urmăreşte distrugerea sistemului şi privatizarea Poştei. De aceea vom protesta, pentru că normarea aceasta nu este conformă contractului colectiv de muncă. Dacă nu vom fi luaţi în seamă şi consultaţi în ceea ce priveşte normarea, vom declanşa grevă generală", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, liderul de sindicat al poştaşilor clujeni, Carol Sinka.

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, în judeţ deja se semnează acte adiţionale contractelor de muncă. Acestea prevăd reducerea normelor cu jumătate. Au fost semnate până acum 15 astfel de acte adiţionale.

"Am fost de acord să dea afară 2 - 3.000 de oameni, dar nu putem să acceptăm să se distrugă Poşta, lucru care se doreşte, pentru ca apoi să o vândă la un preţ de nimic", a punctat Sinka.

La nivelul judeţului Cluj lucrează aproximativ 450 de factori poştali.

 

Comenteaza