Preşedintele ales, Klaus Iohannis, aşteptat la Alba Iulia de Ziua Naţională a României

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, aşteptat la Alba Iulia de Ziua Naţională a României
Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, este aşteptat să participe la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României, eveniment la care sunt prezente aproximativ 500 de persoane.

Manifestările au început în jurul orei 9:30 cu festivităţile solemne de depuneri de coroane la statuile lui I.I.C Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului Alba Iulia, urmate de ceremonii solemne la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul şi la busturile Regelui Ferdinand şi Reginei Maria din faţa Catedralei Reîntregirii.

Preşedintele ales Klaus Iohannis este aşteptat să participe la o parte din manifestările organizate la Alba Iulia. El ar urma să fie prezent la parada militară, programată după ora 12.30, după care va pleca din Alba Iulia, scrie Mediafax.

Un număr de 860 de militari şi peste 40 de mijloace tehnice de luptă, printre care şi trei avioane MiG-21 Lancer, vor participa la parada militară. Trupele participante la paradă sunt din structuri ale Ministerului Apărării, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii. Coordonatorul paradei este comandantul Diviziei IV Infanterie "Gemina" Cluj-Napoca, generalul de brigadă Adrian Tonea.

Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale cuprind atât momente solemne, cât şi concerte în aer liber, spectacole de lasere şi focuri de artificii. Acestea sunt finanţate de Consiliul Local Alba Iulia cu 200.000 de lei şi Consiliul Judeţean Alba cu peste 300.000 de lei.

 

Comenteaza