Foto Cine este militarul din Cluj care a murit electrocutat la Alba-Iulia. A luptat în Afganistan şi avea un copil

Cine este militarul din Cluj care a murit electrocutat la Alba-Iulia. A luptat în Afganistan şi avea un copil

Militarul din Turda care a murit , vineri dimineața, electrocutat în gara din Alba Iulia, în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de Ziua Naţională, avea 33 de ani şi un copil.

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani, din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani, potrivit MApN.

Militar veteran,  Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi. "Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie. Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Plutonierul era angajat în M.Ap.N. din anul 2007", se arată în comunicatul MApN.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” cercetează cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar Cluj. 

Plutonierul Alexandru Orosz a murit, vineri dimineaţă, în gara din Alba-Iulia, fiind electrocutat în timp ce participa la descărcarea unor tancuri pentru parada de Ziua Naţională.

Comenteaza