Ce îi așteaptă pe colegii militarului clujean electrocutat la Alba-Iulia

Ce îi așteaptă pe colegii militarului clujean electrocutat la Alba-Iulia
| Foto: alba24.ro

Plutonierul Alexandru Orosz, militar în cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "Potaissa" şi-a pierdut viaţa, vineri, în gara din Alba Iulia, după ce s-a electrocutat în timpul descărcării unor vehicule militare pentru parada din 1 Decembrie.

Colegii militarului electrocutat vineri, care au fost de faţă în momentul producerii tragediei, în gara din Alba Iulia, ar putea fi înlocuiţi la ceremonialul dedicat Zilei Naţionale.

"Colegii vor fi, probabil, schimbaţi, pentru a nu crea o stare emoţională. Vom vedea ce decizie va lua comandantul Diviziei în acest sens", a declarat, la Alba Iulia, ofiţerul de relaţii publice al Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Cluj Napoca, locotenent-colonel Dan Crişan.

Acesta a transmis regretul conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" faţă de producerea acestei tragedii. Totodată, au fost transmise condoleanţe familiei lui Alexandru Orosz, militarul în vârstă de 33 de ani, decedat în incidentul de la Alba Iulia.

"Misiunea continuă, conform ordinului. Ne vom prezenta la ceremonie pentru a aduce omagiul nostru populaţiei din Alba Iulia. (...) Misiunea noastră continuă, aceea de a merge la ceremonialul de la Alba Iulia. Păcat de acest incident, pe care cu toţii îl regretăm", a spus ofiţerul.

El a explicat că militarul şi-a pierdut viaţa în timpul manevrării unui complex antiaerian Gepard. Din cauza greutăţii unui asemenea vehicul militar, s-a optat pentru transportul feroviar al convoiului cu aceste echipamente şi nu pe cale rutieră.

"Era pur şi simplu o manevră de debarcare a tehnicii. (...). O comisie de la Divizia 4 Infanterie "Gemina" investighează împrejurările accidentului", a mai spus locotenent - colonel Dan Crişan.

Evenimentul a fost raportat Parchetului Militar Cluj-Napoca.

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 de ani și o fetiță de 5 ani. Alexandru Orosz era angajat ca mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "Potaissa".

Acesta lucra de 11 ani în Armată şi a avut o misiune în Afganistan.

Comenteaza