Preşedintele Klaus Iohannis şi-a amânat vizita în Germania

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a amânat vizita în Germania
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a amânat vizita oficială în Republica Federală Germania, în semn de respect faţă de funeraliile fostului preşedinte Richard von Weizsäcker, care sunt organizate pe 11 februarie, a anunţat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Potrivit comunicatului de presă remis MEDIAFAX, Klaus Iohannis şi-a amânat vizita oficială în semn de respect faţă de funeraliile fostului preşedinte Richard von Weizsäcker, care sunt organizate pe 11 februarie, dată la care fusese programată şi vizita şefului statului.

Preşedinţia a mai precizat că vizita Preşedintelui României la Berlin va avea loc la o dată care urmează să fie stabilită ulterior.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, pe 10 şi 11 februarie, o deplasare externă, la Paris, urmând ca pe 12 februarie să participe la Consiliul European şi la Summit-ul PPE de la Bruxelles.

Şeful statului declara, la începutul lunii ianuarie, într-un interviu acordat Realitatea TV, că în februarie va avea două vizite oficiale, la Paris şi la Berlin.

Klaus Iohannis afirma, atunci, că la Paris va avea întâlniri cu preşedintele Hollande şi cu premierul francez, iar la Berlin va discuta cu preşedintele şi cancelarul Angela Merkel, dar şi cu preşedintele Parlamentului german.

 

Comenteaza