Președintele Klaus Johannis vine la Cluj

Președintele Klaus Johannis vine la Cluj
Președintele României, Klaus Johannis, vine la Cluj-Napoca la dezbaterea cu tema „Uniunea Europeană între dezintegrare şi reformare. Contribuţia României la consolidarea construcţiei europene”, organizată de Grupul de Reflecţie Citadel la Universitatea Babeș-Bolyai.

Dezbaterea se va concentra pe analiza problemelor actuale cu care se confruntă Uniunea Europeană și pe prezentarea viziunii României privind reformarea proiectului european şi va avea loc joi, 17 noiembrie 2016, începând cu ora 16.00, în sala Jean Monnet a Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai (str. Em de Martonne, nr 1).

Dezbaterea are loc de Ziua Internațională a Studenților - dată simbolică, încărcată de o istorie dramatică, care amintește că dreptul la educație, libertatea de opinie și de exprimare sunt drepturi fundamentale dobândite cu mari sacrificii. Ziua de 17 noiembrie a fost declarată Ziua Internațională a Studenților în anul 1941, de către Consiliul Internațional al Studenților (organizat la Londra), pentru a comemora demonstrațiile din 1939, desfășurate la Universitatea din Praga, împotriva ocupației germane asupra Cehoslovaciei.

Comenteaza