Primarul Clujului participă la Ministerul Culturii la o sesiune de informare despre Capitala Europeană a Culturii 2021

Primarul Clujului participă la Ministerul Culturii la o sesiune de informare despre Capitala Europeană a Culturii 2021
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, participă astăzi la o sesiune de informare privind proiectul "Capitala Europeană a Culturii 2021 în România", desfăşurată la Ministerul Culturii.

UPDATE: La eveniment au participat Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, Sylvain Pasqua, coordonatorul acțiunii Capitale Europene ale Culturii în cadrul Comisiei Europene, Iulia Deutsch, Sef adjunct al Reprezentantei CE în România și alte persoane din Ministerul Culturii.

"Singurele orase care au fost reprezentate la întâlnire la nivelul cel mai înalt sunt Cluj-Napoca si Sf. Gheorghe, din partea cărora au participat, pe lângă echipa de dezvoltare a candidaturii, primarii Emil Boc, respectiv Arpad Antal. Consideram acest fapt o asumare deplina a candidaturii din partea adimistratiei acestor orase", transmite echipa Cluj-Napoca 2021 Capitala Europeana a Culturii.

În anul 2021, pe langa Romania si Grecia, titlul va fi deținut și de un oraș din statele candidate sau potențial candidate la Uniunea Europeană, desemnarea acestui oraș fiind realizată printr-o competiție paralelă celor din Grecia și România.

De asemenea, s-a recomandat ca orasele care folosesc denumirea Capitala Culturala Europeana să treacă progresiv la utilizarea denumirii Capitala Europeana a Culturii, care este confirmată ca denumire oficială prin textul Apelului oficial lansat in 11 decembrie 2014.

...............................................................................................

"Având în vedere apropierea termenului de înscriere oficială a candidaturii oraşelor pentru acest titlu important din punct de vedere al promovării valorilor culturale specifice oraşelor europene, această sesiune se constituie într-un important demers instituţional la nivel central de informare cu privire la iniţierea procedurilor de selecţie a candidaturilor", au anunţat reprezentanţii primăriei.

La eveniment au fost invitaţi toţi reprezentanţii oraşelor care şi-au anunţat public până în acest moment intenţia de a intra în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Comenteaza