Se surpă autostrada “muzeu” Gilău - Nădăşelu. S-au impus restricții de viteză

Se surpă autostrada “muzeu”  Gilău - Nădăşelu. S-au impus restricții de viteză

Constructorii intervin pe tronsonul de doar 9 kilometri al autostrăzii Gilău - Nădășelu după ce în asfalt ar fi apărut fisuri.

Inaugurat abia cu un an în urmă, segmentul de autostradă dintre Gilău şi Nădăşelu are nevoie, deja, de intervenția muncitorilor. Asfaltul este plin de petice, iar pe margine pământul a luat-o la vale în mai multe zone. Pe o porţiune lungă de câţiva metri muncitorii au fost nevoiţi să înlocuiască asfaltul turnat în urmă cu nici un an însă problema nu pare să se fi rezolvat. Crăpăturile mari din rigolele de scurgere ne arată că autostrada se surpă puţin câte puţin în fiecare zi, potrivit observator.tv.

"Au apărut nişte denivelări şi atunci cei de la UMB au intervenit acolo şi au rezolvat. Au frezat, practic, pe 19 metri şi au rezolvat această denivelare. Intervenţia s-a făcut pe banii constructorului pentru că se află în perioada de garanţie", a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR. 

Pentru a ține şoferii departe de zonele cu probleme, au fost montate şi balize care să devieze traficul pe o singură bandă, iar, pentru siguranță, limita de viteză a fost redusă, în unele locuri, la jumătate. 

Autostrada "muzeu" de lângă Cluj

Lucrările la tronsonul Gilău - Nădăşelu au fost demarate în august 2014, fiind realizate de asocierea UMB Spedition - Tehnostrade. Costurile s-au ridicat la 59 de milioane de euro, iar finanţarea a fost asigurată doar de la bugetul de stat. Tronsul a fost finalizat în 2017, însă, în lipsa podului peste Someş, terminat abia în 2018, lotul a putut fi conectat cu tronsonul Gilău-Câmpia Turzii abia în septembrie anul trecut. 

Comenteaza