Procurorul clujean Ioar Irimie, posibil viitor şef la DNA, ar fi trebuit să se pensioneze din 2009. Ce spune despre motivele care-l ţin în post VIDEO

Procurorul clujean Ioar Irimie, posibil viitor şef la DNA, ar fi trebuit să se pensioneze din 2009. Ce spune despre motivele care-l ţin în post VIDEO
Irimie a procedat ca foarte mulţi alţi magistraţi din România, când în 2009 se vorbea despre faptul că legea de funcţionare a magistraturii va fi modificată şi va fi eliminată o prevedere care făcea referire la pensia anticipată pentru cei cu cu o vechime în sistem de peste 25 de ani.

Atunci procurorul a depus şi el o cerere de obţinere a deciziei de pensionare, dar care nu a mai fost pusă în practică.

Directorul executiv al Casei de Pensii Cluj, Ioan Doleanu, a declarat astăzi că Irimie nu se află în incompatibilitate din acest punct de vedere. "Magistrații se pot pensiona înaintea vârstei de 60 de ani dacă au cel puțin 25 de ani în domeniul respectiv, în magistratură. Domnul procuror a depus cerere de pensionare în 2009, i s-a emis decizia dar nu este pus în plată. Îi încetează raporturile de muncă numai după aceea se emite un decret prezidenţial de eliberare din funcție. Dar pe de altă parte magistrații poți să lucreze pînă la 65 de ani fără niciun aviz. Dânsul nu este în incompatibilitate față de eventuala propunere de a fi ales în fruntea DNA ", a spus Ioan Doleanu.

Întrebat fiind de ce nu a mers mai departe în pensie după obținerea deciziei de pensionare, procurorul explică: "Sigur că atunci au apărut tot felul de discuții referitor la aspectul că s-ar modifica legea referitor la condițiile de pensionare a magistraților și la un moment dat am considerat că având în vedere vechimea pe care o aveam în magistratură să îmi întocmesc documentația în vederea obținerii deciziei de pensionare, neavând sub nicio formă intenția de a mă retrage din activitatea profesională, aspect pe care l-am dovedit și anume că acea decizie de pensionare nu am cerut să fie pusă în practică, nu am înaintat nici Consiliului Superios al Magistraturii o cerere pentru pensionare nici pentru punerea în plată a acelei decizii, desfăşurându-mi activitatea în continuare la Parchetul Curți de Apel Cluj după care, în luna ianuarie 2010, conducerea DNA mi-a propus continuarea activității că procuror la Serviciul Teritorial Cluj al DNA".

Pe de altă parte, Ioan Irimie crede că se vrea ca el să ajungă la șefia DNA și asta pentru că în ziua în care au fost făcute propunerile, la ora 12, acesta se afla pe lista pentru șefia de la Cluj, iar la ora 16 deja lista fusese modificată, iar el apăruse "în cărţi" pentru şefia Direcţiei Centrale.

Irimie vorbeşte pe larg în materialul video despre cazurile de corupție de care s-a ocupat în timp și spune că aprecierile primite din partea superiorilor și reușitele în munca desfășurată îl califica pentru funcția de la centrul DNA-ului.

Comenteaza