Produse comercializate de Unicarm, retrase de la consum

Produse comercializate de Unicarm, retrase de la consum
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a retras în această săptămână de la vânzare, în urma unor sesizări primite de la clujeni, 30 de kilograme de produse lactate şi din carne aparţinând lanţul de magazine Unicarm.

“Ca urmare a cercetării unor sesizări înregistrate la CJPC Cluj, a fost efectuat un control la un punct de lucru din Gheorgheni, ce aparţine unui operator economic intrat de curând pe piaţa municipiului Cluj-Napoca şi care deţine mai multe magazine. Astfel, au fost constatate neconformităţi legate de neîncadrarea produselor în cantitatea netă. Pentru caşcaval, preparatele din carne, cântărite şi ambalate în unitate, pe etichetă era inscripţionat un gramaj mai mare decât cel determinat prin sondaj în momentul controlului”, a declarat Mircea Radu, comisarul-şef al CJPC Cluj. Comisarii CJPC au suspiciunea că procentul de grăsime pentru smântâna vrac nu corespunde cerinţelor în vigoare.

“Având în vedere deficienţele identificate, s-a dispus retragerea de la comercializare a 30 kg produse în valoare de 875 de lei, operatorul economic urmând a fi sancţionat, conform reglementarilor legale în vigoare, cu amendă care poate ajunge la 5.000 de lei. Recomandăm consumatorilor ca în cazul în care achiziţionează produse preambalate şi au suspiciuni cu privire la cantitatea netă să solicite vânzătorului recântărirea acestora”, a precizat Mircea Radu. Reprezentanţii Unicarm nu au putut fi contactaţi în cursul serii de ieri.

Comenteaza