Propunerea privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise intră în consultare publică. Cum vă puteţi exprima opinia

Propunerea privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise intră în consultare publică. Cum vă puteţi exprima opinia
Proiectul de lege privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, iniţiat de social-democrata Aurelia Cristea, este lansat de TSD în consultare publică.

 

Procedura va dura 10 zile, iar după finalizarea sa membrii tineretului social-democrat vor centraliza opiniile transmise şi vor realiza un raport al consultării, rezultatele urmând să fie comunicate public.

„TSD organizează această consultare publică pentru că este un exerciţiu democratic normal atunci când avem în dezbatere publică subiecte sensibile, care pot influenţa prezentul și viitorul generației noastre.

Pentru că este normal ca cetăţenii să îşi poată exprima liber opiniile în aceste cazuri și pentru că politcienii trebuie să ţină cont de dorința cetățenilor. Pentru că doar comunicând vom începe să fim o comunitate care ia decizii pe termen mediu şi lung", a declarat Cătălin Croitoru, secretar general al TSD Cluj-Napoca.

Consultarea publică se adresează oricărui cetăţean român posesor de carte de identitate. Persoanele interesate îşi pot exprima votul în spațiul amenajat pe Bulevardul Eroilor nr. 2, deschis publicului larg zilnic, între orele 11:00 şi 15:00, sau prin intermediul unei petiţii online.

Proiectul de propunere legislativă, care prevede ca românii să nu mai aibă voie să fumeze în spaţii publice închise de la 1 ianuarie 2016, a fost făcut public de către deputatul clujean, cu scopul de a fi îmbunătăţit, în data de 18 februarie. Cristea cere părerile tuturor celor interesaţi pe website-ul său, pe email şi chiar pe reţeaua de socializare Facebook, unde a creat o pagină specială.

 

Comenteaza