Protest anti-guvern, la Cluj. 7.800 de oameni si-au dat intalnire sambata in Piata Unirii

Protest anti-guvern, la Cluj. 7.800 de oameni si-au dat intalnire sambata in Piata Unirii
Modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale de duminică i-a nemulţumit pe mulţi clujeni. Incidentele din diaspora, unde românii au stat la coadă ore în şir pentru a-şi exercita dreptul la vot, au pus capac. Aceştia se mobilizează pe reţelele de socializare şi anunţă că ies sâmbătă în stradă.

Peste 7.800 de clujeni plănuiesc să iasă în acest sfârşit de săptămână în stradă, pentru a-şi manifesta profunda nemulţumire asupra modului în care a fost coordonat procesul electoral din primul tur al prezidenţialelor.

Mobilizarea lor s-a făcut prin intermediul unui eveniment creat pe reţeaua de socializare Facebook. Iniţial, se dorea ca protestul să se desfăşoare în sâmbăta dinaintea turului II de scrutin, însă din cauza unor dubii privind legalitatea organizării unor astfel de manifestări cu o zi înainte de vot, s-a hotărât ca marşul să aibă loc cu o săptămână înainte.

Popularitatea ideii a crescut exponenţial, la ora publicării materialului şi-au anunţat prezenţa 5.812 de persoane, iar alţii 679 se gândesc să participe, deşi încă nu s-au decis.

UPDATE 2: Miercuri, la ora 15:30, îşi anunţaseră prezenţa 7.841 de persoane, iar alte 1.021 erau nehotărâte.

UPDATE: Până miercuri, la ora 11, numărul clujenilor care anunţă că se alătură protestului a crescut la 7.400.

"Destul ne-a umilit guvernul Ponta de-a lungul existenţei sale, dar acum, românii din diaspora au suferit o umilinţă prea grea, pe care o resimţim şi noi. Până aici! Ne-a ajuns! Haideţi să cerem demisia lui Titus Corlăţean din fruntea MAE şi să tragem încă un semnal de alarmă pentru cei care încă votează cu Ponta!", susţin iniţiatorii evenimentului.

Întâlnirea clujenilor ar urma să aibă  loc de la ora 18:00, în Piaţa Unirii, iar protestul de la Cluj face parte dintr-un şir de manifestări ce au loc la nivel naţional, până în momentul de faţă fiind anunţate marşuri şi în Iaşi, Timişoara şi Constanţa.

După alegerile de duminică, mai mulţi clujeni s-au strâns în faţa Prefecturii pentru a protesta împotriva lui Ponta, protestul reluându-se şi a doua zi.

Contactat de ZIUA de CLUJ, pentru a exprima un punct de vedere despre acest protest anunţat, liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat:

"Acestea sunt singurele argumente cu care alianţa corupţiei speră să câştige alegerile. Alianţa corupţiei nu are dreptul să strige "hoţii", ei care i-au dat pe Uioreanu, Apostu, Bica, ei, care au adus România în criză. Klaus Iohannis este un om bine făcut de Berceanu, Videanu, Vass şi toţi ceilalţi care au adus România în criză."

Comenteaza