Protest mut, în centrul Clujului, cu mesajul "Justitie furată"

Protest mut, în centrul Clujului, cu mesajul
Mai multe persoane s-au adunat, duminică, la ora 14.00, în centrul Clujului, pentru un protest mut de 10 minute față de "politica de control și dictatură, față de violarea Constituției, violarea principiilor democratice și a convențiilor Uniunii Europene".

Protestatarii au ținut în mâini coli A4 cu mesajul "Justiție furată".

La aceeași oră au fost programate manifestații în 40 de orașe ale Poloniei, în Berlin, Praga și în București.

Protestul, organizat de "Corupția ucide", are menirea să atragă atenția asupra pericolelor "neo-dictaturilor care planează asupra țărilor din estul Europei prin politizarea justiției și alte proiecte de legi nedemocratice", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Uniți, dincolo de granițe, limbă și cultură, suntem cu toții umăr lângă umar în lupta pentru o justiție liberă, o democrație puternică și valorile europene pe care Uniunea Europeana ni le-a oferit și ne le oferă mai departe, pentru siguranța și drepturile cetățeanului, pentru unitate în diversitate, siguranță și demnitate umană.

Ne-ați luat cuvintele. Le-ați schimbat sensurile, le-ați distrus valoarea. Fraternitatea nu mai este fraternitate, a devenit o linie de separare între voi și cei pe care vreți să îi tineți la distanță. Generozitatea pentru voi este o slăbiciune, deși noi am fost invățați că este o calitate a celor puternici. Ne-ați luat credința în întelepciune, in decență umană, în faptul că pe aceasta lume există și alte lucruri decât profitul. Refuzând să ne ascultați, ne-ați asurzit vocile cu sirenele mașinilor de poliție. Instigați oamenii împotriva semenilor lor, frații împotriva fraților, copiii împotriva părinților. Dar nu ne vom preda ca niște animale înfricoșate, nu vă vom lăsa să ne acoperiți protestele cu cordoane de poliție și copite de cai. Vom sta umăr lângă umăr, fără a rosti vreun cuvant, fără vreun gest. Vă vom înfrunta ca niște manechine, așa cum doriți să fim, în tăcerea pe care o așteptați de la noi, vom deveni fantome care vă urmăresc conștiințele voastre rudimentare. Vă vom înfrunta și nu vom ceda niciodata, țipătul nostru tăcut va răsuna mai tare decat bombele.

Exprimați-vă opoziția față de politica de control și dictatura, față de violarea Constituției, violarea principiilor democratice și a convențiilor Uniunii Europene.", se arată în mesaj.

 

Comenteaza