Rampa temporară de la Pata Rât urmează să fie din nou închisă VIDEO

Rampa temporară de la Pata Rât urmează să fie din nou închisă VIDEO
Clujul rămâne din nou fără rampa de gunoi de la Pata Rât. După ce Garda de Mediu a dispus închiderea depozitului temporar de deşeuri, firma care administra depozitul, societatea Salprest Rampă, a cerut în instanţă suspendarea executării acestei hotărâri. Curtea de Apel Cluj a respins astăzi această cerere, astfel că rampa temporară urmează a fi din nou închisă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de cinci zile.

Soluţia găsită de autorităţile locale pentru problema rampei de gunoi de la Pata Rât a ţinut puţin mai mult de o lună, deşi sperau ca procesul să dureze cel puţin până când rampa temporară va obţine autorizaţie de funcţionare sau până când Consiliul Judeţean va finaliza noul centru de management al deşeurilor.

UPDATE Vezi declaraţii în materialul video

Garda de Mediu a închis în data de 6 noiembrie rampa temporară de depozitare a gunoaielor din Cluj-Napoca, din cauza lipsei avizelor. Decizia vine după dispoziția Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu din 29 octombrie, care dispune "sistarea activității de depozitare a deșeurilor pe Depozitul municipal Cluj Napoca (depozit neconform clasă a€œb") amplasat pe str. Pata Rât, f.n. Cluj-Napoca, începând cu data prezenței decizii", respectiv din 29 octombrie.

Garda de Mediu Cluj arată că dacă ar fi neglijat dispoziţia Comisiariatului General ar fi comis o infracţiune: "Conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, art.98 alin.4 pct.1 „continuarea activității după dispunerea încetării activitatii" constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani".

Citeşte şi Cine e de vină pentru închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât.

Comenteaza