Reevaluarea ofertelor pentru un lot din Autostrada Transilvania

Reevaluarea ofertelor pentru un lot din Autostrada Transilvania

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) începe reevaluarea ofertelor pentru desemnarea câștigătorului pe lotul Chețani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania.

''Curtea de Apel menține decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, deci se trece la reevaluarea ofertelor pentru a desemna câștigătorul.

Vă amintesc că licitația fusese atribuită, imediat după preluarea Ministerului Transporturilor de către Sorin Grindeanu, Grupului Selina, asociere din care fac parte firme ale unui om de afaceri bihorean judecat pentru evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la abuz.

Reevaluarea va dura, conform discuției pe care am avut-o cu Directorul CNAIR, Cristian Pistol, între 2 și 4 săptămâni. Mă voi întoarce la minister, pentru a monitoriza progresul. Birocrația și interesele câtorva blochează de ani buni proiectarea si construcția unui tronson de 15.7km! Orice întârziere în plus, cauzată de noi piedici birocratice, e inacceptabilă'', a scris deputatul USR Viorel Băltărețu.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis pe 9 martie contestația Strabag la licitația pentru lotul Chețani - Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3), după ce pe 31 ianuarie 2022 fusese desemnată câștigătoare oferta asocierii Drum Asfalt.

Valoarea estimată a contractului este de 383,44 de milioane de lei fără TVA pentru cei aproximativ 15,7 km.

CNAIR a lansat în iulie 2021 licitație pentru proiectarea și execuția lotului Chețani – Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco, în martie 2021. Contractul pe sectorul Cheţani-Câmpia Turzii a fost reziliat deoarece, în ultimele cinci luni, progresul fusese de un punct procentual. Reprezentanţii CNAIR precizau că după deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Cheţani, în data de 18 septembrie 2020, „antreprenorul a redus considerabil ritmul de execuţie a lucrărilor.” Astfel, la data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar în momentul rezilierii progresul fizic înregistrat era de 37,86%.

Comenteaza