Regal muzical la Cluj

Regal muzical la Cluj
Clujenilor le sunt oferite mai multe reprezentaţii muzicale atractive. Opera Maghiară prezintă în această seară premiera “Elixirul dragostei”, în timp ce mâine la Opera Naţională va avea loc premiera baletului “Giselle”, iar Filarmonica va susţine un concert cu un repertoriu de A. Dvorák şi P.I. Ceaikovski.

Premiera spectacolului "Elixirul dragostei" (foto, de la repetiţii), de Gaetano Donizetti, va avea loc în această seară, de la ora 18:30, la Opera Maghiară din Cluj. Rolurile principale vor fi interpretate de Yolanda Covacinschi - Adina şi Tony Bardon - Nemorino. Regia artistică este semnată de Andras Kurthy, iar scenografia a fost concepută de Laszlo Szekely, care a realizat aproximativ 500 de decoruri pentru spectacole de teatru şi operă. Dirijorul reprezentaţiei va fi Jozsef Horvath. Spectacolul, în două acte, va fi prezentat în limba italiană.

Opera Naţională Română din Cluj va oferi mâine publicului, de la ora 18:30, o nouă premieră de balet, "Giselle", de Adolphe Adam, cu coregrafia (după cea clasică a lui Marius Petipa) şi regia artistică semnate de maestrul Vasile Solomon. În rolurile principale vor putea fi urmăriţi Andrea Jura - Giselle, o tânără ţărancă, Dan Haja - prinţul Albert, Popa Marc Octavian - Hans, tânăr ţăran şi Mayura Mysawa - Myrtha, regina ielelor. Reprezentaţia va fi dirijată de Adrian Morar, scenografia este semnată de Valentin Codoiu, iar decorurile au fost realizate de Starmuller Katalin, de la Opera Maghiară din Cluj.

Filarmonica de Stat Transilvania anunţă şi ea un spectacol deosebit mâine seară, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Programul reprezentaţiei cuprinde "Concertul pentru violoncel în si minor, op. 104", de Antonín Dvorák, şi "Simfonia a V-a în mi minor, op. 64", de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul va fi dirijat de Mihail Agafiţa, iar solist va fi violoncelistul Ion Storojenco. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria din incinta Casei de Cultură a Studenţilor. Amintim, la Cluj au loc în fiecare seară, în intervalul 7-17 mai, reprezentaţii în cadrul Festivalului studenţesc de operă Viva Vox.

 

 

Comenteaza