Riscă ani buni de închisoare pentru gluma cu bombă de pe Aeroportul Cluj

Riscă ani buni de închisoare pentru gluma cu bombă de pe Aeroportul Cluj
Bistriţeanul care a ameninţat, miercuri dimineaţa, că are o bombă în bagaj, imediat după îmbarcarea în avionul Cluj-Londra, este urmărit penal şi riscă până la 10 ani de închisoare. Bărbatul de 44 de ani era băut.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a înregistrat imediat după incident dosarul penal şi a început urmărirea penală a bărbatului care a ameninţat că deţine o bombă.

"S-a dispus începerea urmăririi penale, numitul M.A. (pasager în cursa Cluj-Londra) are calitatea de suspect şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „comunicare de informaţii false, care pune în pericol siguranţa zborului". Pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi", se arată într-un comunicat transmis de Parchetul Curţii de Apel.

Zborul cu destinaţia Londra Lutton care ar fi trebuit să decoleze miercuri dimineaţa la ora 5.55 de pe Aeroportul din Cluj a plecat cu aproape 3 ore întârziere, după ce un călător a spus că are o bombă în bagajul de cabină, iar oamenii legii au verificat aeronava. După verificări, oamenii legii au stabilit că alarma a fost falsă.

 

Comenteaza