Sala Polivalentă, inaugurată oficial. Boc i-a mulţumit lui Apostu şi a testat suprafaţa de joc FOTO/VIDEO

Sala Polivalentă, inaugurată oficial. Boc i-a mulţumit lui Apostu şi a testat suprafaţa de joc FOTO/VIDEO
Sala Polivalentă, supranumită şi "bijuteria Clujului", a fost inaugurată luni seara, într-un eveniment care a avut în centrul atenţiei sportul clujean. În discursul său, Emil Boc a ţinut să le mulţumească tuturor clujenilor, întrucât investiţia a fost realizată cu fonduri de la bugetul local al Primăriei Cluj-Napoca, însă nu a uitat nici să îl amintească pe fostul primar Sorin Apostu, cel care a iniţiat proiectul.

După mai bine de 19 luni de lucrări efective de construcţie, cea mai mare Sală Polivalentă din România a fost inaugurată oficial luni seara. Evenimentul, moderat de jurnalistul Ovidiu Blag, a fost unul centrat pe sport şi pe sportivi, publicul asistând la demonstraţii de baschet şi handbal, dar şi la un tur ghidat al noului obiectiv.

Sala Polivalentă, inaugurată de sportivi emblematici pentru istoria sportului clujean

Panglica a fost tăiată simbolic la ora 18:05 de către cinci foşti sportivi emblematici pentru Cluj: Simona Richter, laureată a Jocurilor Olimpice la judo, Ciprian Porumb, căpitan al echipei de tenis de Cupa Davis a României, Mircea Barna, sportiv care a înregistrat 50 de selecţii în naţionala de baschet a României, Eva Zorgo, multiplă campioană la atletism, şi Remus Câmpeanu, fotbalist care a purtat zece ani banderola de căpitan al echipei "U" Cluj.. Sportivii au primit medalii din partea Primăriei Cluj-Napoca şi a firmei care a construit sala pentru ceea ce au realizat de-a lungul carierei lor.

Primarul a ţinut să le mulţumească tuturor clujenilor, dar nu l-a uitat nici pe Apostu

Primarul Clujului, Emil Boc, a subliniat importanţa acestei "bijuterii sportive", care poate găzdui atât competiţii internaţionale, cât şi evenimente cultural-artistice. 

"Mulţumesc clujenilor că, din banii lor, integral din bugetul local, s-a realizat această bijuterie sportivă şi de divertisment. Avem cea mai frumoasă, performantă şi dotată sală sportivă din România, comparabilă cu cele din UE, astfel că am pus Clujul pe harta competiţiilor sportive naţionale şi internaţionale. Sala se pretează la diverse sporturi şi am adresat tuturor federaţiilor invitaţia să pună competiţii sportive naţionale şi internaţionale la Cluj-Napoca", a menţional primarul Emil Boc.

După ce le-a mulţumit clujenilor pentru contribuţia care au adus-o investiţiei de 70 de milioane de euro, Boc nu a uitat să îi amintească nici pe Sorin Apostu, fostul edil acum încarcerat la Penitenciarul Gherla, cel care a iniţiat proiectul, dar nici pe Radu Moisin, care a ocupat funcţia de primar interimar.

La inaugurare au mai luat cuvântul preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, preşedintele grupului CON-A, Mircea Bulboacă, şi arhitectul care a contribuit la realizarea sălii, Şerban Ţigănaş.

Noua Bijuterie a Clujului, un obiectiv unic în ţară

Polivalenta din Cluj este dotată cu un cub video unic în ţară, cu patru ecrane de mari dimensiuni care transmit imagini full HD. În timpul evenimentului de inaugurare, spectatorii au putut urmări imagini cu etapele construirii.

"Acum 40 de ani, la Bucureşti se inaugura o sală polivalentă cu 5.300 de locuri. A fost nevoie de patru decenii pentru ca acest record să fie depăşit. Ne simţim onoraţi să fim constructorii care au realizat această performanţă şi care oferă nu doar Clujului, ci întregii ţări, un spaţiu dedicat performanţei şi excelenţei în sport", a declarat preşedintele grupului CON-A, Mirgea Bulboacă.

Boc a testat terenul pe propria piele

În cadrul evenimentului de inaugurare oficială a noii săli polivalente, spectatorii s-au putut bucura de demonstraţii ale baschetbaliştilor de la "U" Mobitelco şi ale handbalistelor de la "U" Jolidon, care au antrenat audienţa.

După demonstraţiile sportivilor de performanţă, Emil Boc a decis că vrea să testeze terenul pe propria piele, a renunţat la sacou şi a intrat în teren, aruncând de câteva ori la poartă. "Cred că terenul este foarte bun, nu sunt expert, dar mi s-a părut foarte bun. La handbal am încercat să îmi amintesc din şcoala generală, dar au mai trecut anii", a spus Boc.

 

Bijuteria Clujului se ridică la valoarea de 70 de milioane de lei

Sala Polivalentă a fost construită pe baza unei investiţii totale de 70 de milioane de lei, fără TVA, cu scopul de a găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale, congrese şi concerte. Noul obiectiv al Clujului va fi administrat de o societate comercială înfiinţată după modelul societăţii Cluj Arena, care gestionează stadionul din vecinătate, inaugurat în 2011.

Noua Sală Polivalentă are 7070 de locuri pe scaune pentru competiţii sportive şi circa 10.000 de locuri pentru concerte şi evenemimente culturale. De asemenea, dispune de anexe sportive şi tehnice, restaurant, spaţii comerciale închiriabile şi un parking pe un nivel, care poate găzdui circa 446 de maşini.

Primul eveniment oficial care va avea loc în Sala Polivalentă este concertul artistului britanic James Blunt care va avea loc în 31 octombrie, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TIMAF.

Comenteaza