Sanitas Cluj, pregătit de grevă

Sanitas Cluj, pregătit de grevă
Peste 300 de angajaţi ai Spitalelor municipale din Huedin şi Gherla nu şi-au mai primit bonurile de masă în acest an. Sindicaliştii pun piciorul în prag şi anunţă o posibilă grevă.

Sindicatul Sanitas Cluj a solicitat Guvernului, printr-o adresă trimisă în urma Consiliului Naţional al Federaţiei, finanţarea corespunzătoare a sistemului medical. În judeţ, din cauza lipsei banilor, peste 300 de angajaţi ai unităţilor medicale municipale din Huedin şi gherla au rămas fără tichete de masă în acest an.

"Am avut o şedinţă a Consiliului Naţional la Bucureşti în 25 aprilie în care s-au analizat problemele existente la nivel judeţean. A reieşit un fond mare de nemulţumiri din partea angajaţilor de unităţi sanitare care nu-şi mai primesc drepturile. La nivelul judeţului Cluj este vorba despre angajaţii din spitalele municipale din Huedin şi Gherla care nu şi-au mai primit tichetele de masă. Luăm în calcul o grevă", a declarat pentru ZIUA de CLUJ, liderul Sanitas Cluj, Ştefan Roman.

Sindicaliştii Sanitas au anunţat acţionarea în instanţă a municipalităţilor din Gherla şi Huedin, dacă situaţia nu se va remedia după încheierea perioadei de contractare a serviciilor medicale prevăzută pentru finele acestei luni. 

 

 

Comenteaza