Sediu de 3 milioane de euro pentru o facultate a Sapientia. VEZI cum va arăta VIDEO

Sediu de 3 milioane de euro pentru o facultate a Sapientia. VEZI cum va arăta VIDEO
Noul sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia, ce va fi construit pe Calea Turzii, ar urma să coste 3 milioane de euro.

Sediul ar urma să găzduiască şi un amfiteatru cu 200 de locuri, ce întruneşte toate cerinţele UE, inclusiv cabine de traduceri, dar şi un studio de televiziune de 200 de metri pătraţi.

Decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Sapientia, Tonk Marton, precizează că studioul „va fi aproape unic în oraş” şi va conţine şi tehnică de filmare high-definition. Clădirea va avea două turnuri - unul de şase nivele şi un al doilea de nouă nivele, iar acestea vor fi unite de o pasarelă suspendată. Suprafaţa totală a construcţiei este de 5.468 metri pătraţi, din care suprafaţa utilă este de 3.689 metri pătraţi. Proiectul a fost executat de Atelier FKM. Terenul pe care urmează să fie construit imobilul se află pe Calea Turzii, în imediata vecinătate a Liceului de Coregrafie, şi a fost cumpărat în urmă cu cinci ani de la Biserica Reformată, conform preşedintelui Fundaţiei Sapientia, Kato Bela. O parte dintre fondurile necesare construcţiei ar urma să fie obţinute prin vânzarea unui teren de un hectar aflat în Parcul Rozelor.

Anunţul de licitaţie pentru lucrări a fost lansat ieri, iar conform reprezentanţilor universităţii, contractul  de antrepriză ar urma să fie semnat cel târziu în 7 septembrie.

Comenteaza