Situaţie disperată pentru actualii angajaţi ai Mechel

Situaţie disperată pentru actualii angajaţi ai Mechel
Proteste prelungite pentru încă o săptămână la Câmpia Turzii. Cei 360 de actuali angajaţi ai combinatului refuză vânzarea laminorului nr. 3, soluţie propusă de acţionari pentru a obţine o parte din banii de salarii.

În cursul zilei de ieri, peste 150 de oameni au ieşit în stradă pentru a opta zi, pentru a-şi cere drepturile. „Avem semnale că nu oamenii nu vor primi banii nici în 15 martie. Propunerea pe care a primit-o şi pe care a şi refuzat-o sindicatul a fost aceea de a ne da acordul pentru a vinde la fier vechi laminorul 3, pentru a face rost de o tranşă de bani pentru salarii", a declarat liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu.

Propunerea acţionariatului Mechel a fost aceea de a tăia 4.000 de tone din laminorul nr. 3, pentru a putea începe, eşalonat, plăţile compensatorii. Conform graficului de eşalonare a plăţilor, dacă sindicatul ar fi acceptat propunerea, oamenii ar fi primit până în 20 martie contravaloarea unui singur salariu din cele trei compensatorii la care au drepturi, conform contractului colectiv de muncă. Celelalte două salarii ar fi urmat să fie acordate în aprilie şi mai. (A.-D. SZASZ)

 

Etichete
Comenteaza