Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare

Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare
Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş a fost condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe trei ani, pentru trafic de influenţă. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă.

Curtea de Apel modifică în acest fel sentinţa Tribunalului Cluj care o condamnase pe Mihaela Cordoş, în martie, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Potrivit unui comunicat al Curţii de Apel Cluj, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Primăriei Feleacu, judeţul Cluj.

"Curtea de Apel Cluj a admis apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA Cluj şi Mihaielei Cordoş împotriva sentinţei Tribunalului Cluj din martie. Curtea suspendă sub supraveghere pedeapsa aplicată Mihaielei Cordoş, aceea de 2 ani 8 luni şi 10 zile închisoare, pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Primăriei Feleacu, judeţul Cluj. Sentinţa este definitivă", se arată în documentul citat.

De asemenea, instanţa Curţii de Apel Cluj dispune confiscarea specială de la Mihaiela Cordoş a sumei de 8.119 euro sau echivalentul în lei la cursul Băncii Naţionale a României la data plăţii, menţinând măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil situat în comuna Feleacu, judeţul Cluj, deţinută în proprietate de aceasta şi de soţul său, Alexandru Cordoş.

În 11 martie, Tribunalul Cluj a condamnat-o pe Mihaiela Cordoş la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de trafic de influenţă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au trimis-o în judecată pe Mihaiela Cordoş în iunie 2015, în stare de arest la domiciliu, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit între 1.000 şi 10.000 de lei de la oameni cărora le-a promis posturi în instituţii publice. Pentru senatorul Alexandru Cordoş, şi fiica lor, Andreea, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii arată că, în 2010, Mihaiela Cordoş a primit de la o persoană 500 de euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală pe perioadă nedeterminată.

Din 2013, arată anchetatorii, Cordoş a pretins şi a primit de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său ar fi avut-o asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul SCJU, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie-aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite.

În 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş a mers la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical la SCJU. În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare de la SCJU.

Condamnarea soţiei l-a costat pe senatorul Alexandru Cordoş o nouă candidatură la parlamentare pe listele PSD Cluj. Acesta a s-a înscris în PRU Cluj.

Comenteaza