Problemele penale l-au costat candidatura la parlamentare din partea PSD. Cordoş s-a înscris în PRU. Ce reproşează PSD

Problemele penale l-au costat candidatura la parlamentare din partea PSD. Cordoş s-a înscris în PRU. Ce reproşează PSD
Senatorul Alexandru Cordoş a demisionat din PSD şi a anunţat că va candida pentru un nou mandat la Senat din partea PRU la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Cordoş nu a mai fost pus pe lista PSD Cluj pentru Senat din cauza problemelor de imagine pe care le are în urma celor două dosare în care este acuzat de trafic de influenţă şi corupţie. 

Acesta speră ca PRU să intre în Parlament şi să obţină în judeţul Cluj un loc de senator şi două de deputat.

Într-o declaraţie dată pentru ZIUA de CLUJ, Alexandru Cordoş a spus că au fost mai multe lucruri care l-au nemulţumit în PSD, iar printre acestea se află şi cea legată de întocmirea listelor de candidaţi pentru parlament.

"Bineînţeles că este o nemulţumire, dar nu mă refer la persoane, mă refer la modul nedemocratic în care s-au făcut ele, atât la nivel local cât şi la nivel naţional", a afirmat senatorul clujean.

„Am ales un alt proiect politic, o altă cale, care ţine de patriotism, de ţară, de tot ceea ce înseamnă valori naţionale Eu am fost şi vicepreşedinte al Societăţii „Avram Iancu" din România în ultimii 20 de ani, aşa că nu am luat-o pe această cale acum, aşa, dintr-o dată, să spun, ci pur şi simplu pentru că eu cred în valorile naţionale şi voi lupta pentru ca ele să prindă contur", a explicat senatorul opţiunea sa pentru PRU.

Fostul lider al PSD Cluj, Remus Lăpuşan, nu a dorit să comenteze plecarea lui Alexandru Cordoş din PSD şi s-a rezumat să spună că este o decizie personală a acestuia.

Locul 1 la Camera Deputaţilor pe lista PRU Cluj este ocupat de Mircia Giurgiu, care a fost până recent preşedintele PSRO Cluj, şi care a mai fost deputat din partea PRM şi PDL.

Mircea Giurgiu a declarat pentru ZIUA de Cluj că a plecat la PRU cu toată filiala Cluj a fostului PSRO, printr-o fuziune prin absorbţie, după ce conducerea centrală a partidului nu a oferit nici o variantă de candidatură pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Candidații cu care P.R.U. Cluj va intra în luptă pentru alegerile parlamentare sunt:

Senat:

1. Alexandru Cordoș

2. Constantin Dănuț Ștefan

3. Florentin Burz

4. Mircea Liviu Mitea

5. Corina Bica

6. Ioan Sas

Camera Deputaților:

1. Mircia Giurgiu

2. Narcis Viorel Someșfălean

3. Bogdan Ungureanu

4. Martina Luca

5. Vlad Alexandru Crișan

6. Bogdan Balc

7. Ioana Lungu

8. George Constantinescu

9. Constantin Oltean

Potrivit DNA, senatorul PSD Alexandru Cordoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă în formă continuată, fiind acuzat că ar fi primit de la un om de afaceri, Dorin Dumitru Mureşan, foloase necuvenite, după ce i-ar fi spus că are influenţă asupra unor persoane din cadrul Companiei de Apă Arieş şi Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) şi că îl poate ajuta pe acesta să câştige mai multe achiziţii publice pentru închirierea unor utilaje.

"Pentru sprijinul acordat, suspectul Mureşan Dorin Dumitru i-a remis în repetate rânduri suspectului Cordoş Alexandru, cu titlul de foloase necuvenite, diverse sume de bani al căror cuantum nu a putut fi stabilit în mod cert până în prezent. Pentru disimularea provenienţei reale a unei părţi din banii remişi cu titlul de foloase necuvenite, omul de afaceri a angajat la una dintre firmele sale pe o rudă a suspectului Cordoş Alexandru, începând cu data de 19.11.2013, cu un salariu înscris pe statul de plată de 900 lei", se arată în documentul procurorilor anticorupţie.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş a fost pus sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influenţă, într-un alt dosar, în care soţia sa, Mihaela Cordoş, a fost condamnată la la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe 3 ani, pentru că ar fi luat mită de la mai multe persoane pentru a le obţine locuri de muncă făcând trafic de influenţă.

 

Comenteaza