Statuia Regelui Mihai I în mărime naturală, dezvelită la Sinaia la o sută de ani de la naşterea suveranului

Statuia Regelui Mihai I în mărime naturală, dezvelită la Sinaia la o sută de ani de la naşterea suveranului

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută de ani de la naşterea suveranului, anunţă Casa Regală a României pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, autorul statuii care este realizată în bronz, în mărime naturală, reprezentându-l pe Regele Mihai în uniforma de mareşal al Armatei Române, este sculptorul Bogdan Ioan.

Acesta a câştigat concursul naţional lansat în acest sens în urmă cu un an.

Proiectul este realizat printr-un parteneriat al Asociaţiei pentru Patrimoniu Regal Peleş cu Ministerul Culturii şi cu Primăria Oraşului Sinaia.

Ceremonia va avea loc în parcul din faţa Primăriei Sinaia, la ora 11,00, iar la eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor centrale, locale, membri ai societăţii civile, ai Armatei României şi ai Bisericii Ortodoxe Române, precizează sursa citată.

"Alături de statuile Regelui Carol I şi Reginei Elisabeta, amplasate pe terasa Castelului Peleş, monumentul Regelui Mihai este un nou reper al identităţii naţionale şi al istoriei comunităţii din Sinaia", arată Casa Regală a României.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza