Studenţii şi profesorii fac coadă ca să intre în sediul UBB. De ce a impus universitatea restricţii de acces FOTO / VIDEO

Studenţii şi profesorii fac coadă ca să intre în sediul UBB. De ce a impus universitatea restricţii de acces FOTO / VIDEO
Profesorii de la UBB Cluj sunt ţinuţi în stradă din cauza acordării titlului de Doctor Honoris Causa unui profesor.

UBB a decis reguli stricte de acces în clădirea universităţii, după protestele de la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa fostului comisar european Gunter Verheugen când mai mulţi tineri au intrat în Aula Magna a UBB cu pancarte şi cearşafuri pe care au scris mesaje de protest. De atunci UBB a impus un protocol prin care în cadrul ceremoniilor de acordare a titlului de DHC fiecare angajat al universităţii să aibă acces în clădirea UBB doar dacă este menţionat pe o listă aflată la portar.

Acesta legitimează orice persoană care intră în clădire între orele 10 şi 12, cât timp are loc ceremonia. În aceste momente 20 de studenţi stau la coadă cu cărţile de identitate în mână. "E o activitate publică, nu ştiu de ce nu ne lasă să intrăm. Nu sunt pe listă, dar vreau să particip la ceremonie şi nu pot", spune unul dintre profesorii care stau la coadă, Vasile Timiş.

Universitatea "Babeş-Bolyai" decernează azi titlul de DHC ambasadorului Martin Eichtinger, coordonatorul Secției de Politici Culturale din cadrul Ministerului Federal pentru Relații Europene și Internaționale al Republicii Austria. Titlul este  acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul UBB. „Conferirea titlului de Doctor Honoris Causa înseamnă recunoașterea contribuției excepţionale la promovarea dialogului dintre culturi în politica internațională și a susținerii acestui demers în relațiile academice dintre Austria și România", au apreciat iniţiatorii procesului de acordare a distincţiei.

 

Etichete
Comenteaza