Ştirile pozitive ale dimineţii de marţi

Ştirile pozitive ale dimineţii de marţi

Există şi veşti bune în vreme de pandemie. 

- Numarul cazurilor noi, la nivel global, s-a plafonat dupa un varf inregistrat in 3 aprilie.

- Numărul deceselor înregistrate in Spania a scăzut, fiind cel mai mic din ultimele două săptămâni

- Italia a raportat 3599 de noi cazuri ieri, cel mai mic din ultimele aproape 3 saptamani.

- In China nu s-a înregistrat niciun nou deces pentru prima oară de când sunt date publicității statistici privind numărul bolnavilor care au murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

- Coreea de Sud a inregistrat pentru a doua zi consecutiva un numar de cazuri noi sub 50.

- Coreea de Sud a publicat istoricul medical pe ultimii 5 ani al tuturor pacientilor infectati cu noul virus.

- Germania intenționează să pună capăt carantinei totale la 19 aprilie, urmând ca decizia să fie însoțită de menținerea unui set de măsuri, inclusiv obligația de a purta măști sanitare, de a limita adunările publice și de a depista rapid cazurile de infecție, ceea ce ar permite revenirea la ritmul normal al vieții

- Guvernul ceh vizează o relaxare de joi a izolării împotriva noului coronavirus printr-o redeschidere a unor magazine şi reluarea unor activităţi sportive în aer liber. În total, Cehia înregistrează în prezent 4.591 de contaminări, însă creşterea zilnică a contaminărilor a fost sub 10% în ultimele zile.

- Austria anunţă prima etapă a ieşirii din izolare: deschiderea magazinelor mici săptămâna viitoare; magazinele cu o suprafaţă mai mică de 400 de metri pătraţi urmează să fie deschise de la 14 aprilie, iar toate centrele comerciale de la 1 mai

- Antibiotice Iași a cerut aviz pentru a începe producția a două tipuri de biocide, iar OMV Petrom va solicita la rândul său aviz, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

- Catedrala St. John the Divine din New York City, cea mai mare catedrala gotica din lume, va fi transformata in spital temporar.

- Guvernul italian va creste fondul alocat pentru repornirea economiei, de la 400 miliarde euro, la 750 miliarde euro.

- Comisia Europeană și Fondul European de Investiții deblochează 8 miliarde euro pentru finanțarea a 100.000 de întreprinderi mici și mijlocii

- Ungaria își va majora anul acesta deficitul bugetar de la 1% la 2,7% din PIB, pentru a finanța un pachet de stimulente pentru economie, a anunțat premierul Viktor Orban. Printre măsurile anunțate se numără și creditele subvenționate pentru firme.

- Turcia va livra saptamanal, gratuit, 5 masti de protectie fiecarui cetatean. Presedintele Erdogan a interzis vanzarea mastilor spunand ca exista suficient stoc si capacitate de productie pentru intreaga populatie.

- Parohia Doamna Oltea a donat săptămâna trecută, cu ajutorul societăţii Scandia Sibiu, un camion cu alimente pentru Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din capitală.

- Grupul Novartis donează $480.000 sistemului de sănătate, Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald donează 60.000 de euro pentru secţia ATI de la Institutul ”Ana Aslan”, iar angajaţii companiilor E.ON din România strâng bani pentru dotarea spitalelor.

- Cele două echipamente pentru testare COVID-19, în valoare de 100.000 euro, achiziţionate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor au fost donate spitalului judeţean de urgenţă.

- Un pensionar în vârstă de 87 de ani din Cugir a donat luni 10.000 de lei Asociaţiei Spitalului Orăşenesc Cugir, pentru achiziţia de echipamente medicale.

- Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare umanitare de 274.000 lei. Clericii vor dona din salariu pentru spitale.

- Timişorenii sunt îndemnaţi să iasă cu cu lanterne sau cu lumini, la ferestrele sau balcoanele propriilor locuinţe, miercuri, 8 aprilie, timp de un sfert de oră, începând cu ora 21:00, în semn de solidaritate cu cei care sunt în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus

- Jucatorii echipei de fotbal Bayern Munchen s-au antrenat ieri, pastrand distanta, pentru prima oara de la intreruperea campionatului.

- Miss Anglia renunţă la acţiunile caritabile pentru a profesa ca medic în timpul pandemiei de coronavirus.

Extra (nu e pozitiva dar e importanta):

- Presedintele George W. Bush a fost obsedat de pregatirea pentru o pandemie dupa ce a citit, in 2005, o carte despre gripa spaniola din 1918: 'Daca asteptam sa vina pandemia va fi prea tarziu pentru a ne putea pregati"

Bonus (pozitive, cu o doza de umor):

- Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, i-a declarat, intr-o conferinta de presa, pe Zana Maseluta si Iepurasul de Paste lucratori esentiali pentru tara.

- Matthew McConaughey a gazduit un joc de bingo online pentru batranii de la un centru din Texas.

Fotografia diminetii:

- Ocean Park din Hong Kong a anuntat ca cei doi ursi panda rezidenti, Ying Ying si Le Le, au reusit sa se imperecheze natural, dupa 10 ani de incercari si dupa ce grafina zoologica a fost inchisa. Exista sanse mari ca ursoaica sa ramana insarcinata.

Comenteaza