Trei tone de carne de pui din Anglia, confiscate de Inspectorii OPC

Trei tone de carne de pui din Anglia, confiscate de Inspectorii OPC
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Cluj au retras de la comercializare trei tone de carne de pui congelată din Anglia, pentru că nu avea acte în regulă.

"În momentul controlului reprezentanţii operatorului economic recepţionau cantitativ 3.000 kg carne pui congelată import Anglia, însoţită de documente de calitate neconforme, care nu menţionau lotul, astfel încât să existe o corelaţie cu produsele intrate în unitate. Elementele de identificare înscrise pe eticheta produselor nu coincideau cu cele înscrise pe documentele de calitate. Ca şi denumire a produsului pe documente figurează sferturi de pui / pulpe întregi cu spate / carne de pui, fiind emise trei documente de calitate pentru acelaşi produs", se arată într-un comunicat remis presei de către OPC Cluj.


Totodata, s-a constatat depozitarea necorespunzătoare a produselor, carne era pusă direct pe podea în apropiere de ouă, carne de peşte, la temperaturi necorespunzătoare. De asemenea, în depozitul amintit au mai fost găsite 42,2 kg carne iepure, muşchi vită, pulpe pui întregi, caracatiţă în valoare de 685 lei, cu termen de valabilitate depăşit. Carnea a fost retrasă de la comercializare.

Operatorul economic a fost sancţionat contraventional cu amendă în valoare de 20.000 lei.

Etichete
Comenteaza