Trenul regal, în călătorie simbolică prin ţară

Trenul regal, în călătorie simbolică prin ţară
Trenul regal a pornit luni din Sinaia, într-o călătorie simbolică spre Bucureşti, cu ocazia Zilei Naţionale a României. La bordul trenului se află membrii Familiei Regale, între care principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.

Peste 200 de persoane, localnici din Sinaia sau turişti care petrec minivacanţa de 1 Decembrie la munte, au mers, luni dimineaţă, în Gara regală din Sinaia, de unde trenul regal a pornit într-o călătorie simbolică organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria.

Oamenii au oferit membrilor familiei regale flori, iar aceştia au stat de vorbă cu ei.

Puţin după ora 9.00, trenul regal a plecat dinspre Sinaia cu destinaţia Ploieşti. Peste 400 de ploieşteni au aşteptat trenul regal, scandând "Trăiască Regele! "

La intrarea trenului în gară, cei prezenţi au scandat "Trăiască Regele!".

Ploieştenii i-au aşteptat pe membrii Casei Regale cu pâine şi sare, cu flori, dar şi cu tricolorul României şi cu steagul Casei Regale.

Trenul regal a ajuns apoi la Buzău, unde a fost întâmpinat de aproximativ o mie de persoane. După câteva minute petrecute în Gara Buzău, trenul regal a pornit spre Râmnicu Sărat, membrii Casei Regale fiind însoţiţi, pe acest traseu, de primarul Constantin Boşcodeală, ministrul Eugen Teodorovici şi şeful CJ, Cristi Bîgiu. Garnitura a mai oprit la Focşani, iar seara era programată sosirea la Bucureşti.

Etichete
Comenteaza