Turiştii şi suporterii brazilieni, transportaţi la meciuri în vagoane româneşti

Turiştii şi suporterii brazilieni, transportaţi la meciuri în vagoane româneşti
Turiştii şi suporterii de pe întreg teritoriul Braziliei sunt transportaţi la meciuri în vagoanele produse de două companii româneşti.

În urma unui parteneriat început în 2012 şi finalizat la începutul anului 2014, Astra Vagoane Călători, împreună cu UTI, au produs şi dotat, pentru o companie din Brazilia ce îşi are sediul la Rio de Janeiro, 95 de vagoane de călători. În prezent, acestea sunt folosite pentru transportul turiştilor şi ai suporterilor la meciurile Cupei Mondiale.

De producerea vagoanelor s-a ocupat compania Astra Vagoane Călători, în timp ce dotarea lor a căzut în sarcina UTI. Acestea au fost dotate cu sisteme de supraveghere video, detecție la incendiu și divertisment. Toate sistemele au fost integrate, iar, special pentru acest proiect, a fost dezvoltat un software de gestiune a acestora. Echipamentele de securitate și entertainment folosite de UTI în cadrul proiectului sunt de ultimă generație, fiind atât produse proprii, cât și dezvoltate de producători de renume mondial. Astfel, au rezultat nişte soluții performante și fiabile, care vor putea fi folosite şi pentru alte proiecte.

Beneficiarul brazilian a acceptat vagoanele produse de cele două companii româneşti în două etape: prima dată la Arad, la sediul Astra Vagoane Călători, împreună cu beneficiarul final, iar cea de-a doua etapă a avut loc în Brazilia.

UTI este un grup de companii cu capital majoritar românesc, care are o structură de holding, fiind organizată la nivel operaţional pe 5 linii de business: sisteme de securitate şi apărare, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, soluții inteligente de transport si trafic, instalații şi antrepriză generală, facility management.


Cea de-a doua firmă care a fost implicată în parteneriat, ASTRA Vagoane Călători, are ca obiect de activitate principal construcţia şi reparaţia materialului rulant. În secţiile sale de producţie se fabrică şi se testează vagoanele de calatori, carcasele, boghiurile şi o gamă largă de componente.

Comenteaza