Ultima toamnă cu Minculescu: mai bine c-aţi stat acasă

Ultima toamnă cu Minculescu: mai bine c-aţi stat acasă
Concertul Iris, ultimul în formula cu solistul vocal Cristian Minculescu, a început în jurul orei 22:00, la festivalul Barock de la castelul Banffy din Bonţida.

Final dezamăgitor pentru ultimul concert rock al trupei Iris, Minculescu în postură de frontman. Niciuna dintre piesele de rezistenţă nu a fost abordată, nici măcar la bis, rockerii prezenţi la concert fiind de părere că în niciun caz componenţii trupei Iris nu au vrut să-i facă o retragere glorioasă acestuia. Cu fundalul ruinelor castelului Banffy, cu o răceală nordică în a transmite mesaje către public, membrii formaţiei Iris au bifat un ultim contract cu organizatorii concertului de la Bonţida.

Atmosfera ostilă din rândul trupei s-a transmis şi publicului, care a fost mai vioi doar pe "Strada ta", o piesă care a încheiat un concert de mântuială, menit să anunţe un cu totul alt Iris şi un cu totul alt Minculescu. După probabil cel mai scurt concert, Minculescu a mulţumit membrilor trupei, soţiei sale, Rodica, şi publicului clujean, declarând concertul închis. Recitalul s-a derulat într-o notă fadă, fără comunicare cu publicul şi cu un repertoriu ales parcă pentru a-i îndepărta pe oameni. În prima parte a reprezentaţiei, Iris s-a limitat să interpreteze aproape doar piese de pe albumul din 2010, unul nu foarte apreciat de public. Îmbrăcat în tricoul Universităţii Craiova, echipă al cărui fan declarat este, Minculescu a fost destul de rezervat în a comunica cu publicul. Relevant este faptul că 3.000 de oameni care au venit la concert nu au fost întâmpinaţi cu fremătătorul „Bună seara, prieteni!".

 

 

Comenteaza