Un club din Cluj îşi mută evenimentele: demarează un audit al măsurilor de siguranţă

Un club din Cluj îşi mută evenimentele: demarează un audit al măsurilor de siguranţă
Unul din cele mai cunoscute spații dedicate muzicii electronice din Cluj anunță mutarea evenimentelor programate în perioada următoare, timp în care în local va avea loc un audit al măsurilor de siguranță existente, în special cele cu privire la prevenirea incendiilor.

Măsura a fost luată de clubul din incinta Fabricii de Pensule, conducerea acestuia precizând că, deşi astfel de verificări se fac în fiecare an înainte de redeschiderea noului sezon de evenimente, în contextul actual a decis realizarea unui audit suplimentar.

„Am decis să îi invităm pe reprezentanții autorităților de profil ca, împreună cu personalul nostru, să evalueze măsurile de prevenire și combatere a incendiilor existente în club și să sugereze îmbunătățiri, fiindcă, dincolo de avize și autorizații, chiar dincolo de măsurile pe care singuri le-am luat, știm că întotdeauna este loc de mai bine", a afirmat Teodor Negrea, managerul clubului.

Conducerea localului precizează că spațiul este încadrat de autoritățile de profil la cel mai mic nivel de risc în privința incendiilor, nivelul 1, locul fiind integral din beton, iar toate materialele din interior ignifuge.

Clubul are două căi de evacuare în caz de urgență marcate cu luminoblocuri, iar pe lângă un hidrant propriu mai are două seturi a câte trei extinctoare, personal calificat să le folosească și care cunoaște planul de pază și de acțiune în situații de urgență, avizat de autorități.

„Tragedia produsă la clubul Colectiv din București în timpul unui concert, zecile de vieți care s-au pierdut, ne confirmă faptul că siguranța participanților trebuie să fie principala prioritate a oricărui organizator de evenimente. Preferăm să mergem pe drumul cel mai corect, nu pe cel mai ușor", a mai precizat managerul clubului.

Evenimentele ce vor fi mutate sunt concertul State of Mind din 7 noiembrie, setul DJ-ul britanic SYNKRO (Joe McBride) din 13 noiembrie și prezentarea în premieră pentru România a albumului „Butterfly Effect" al lui DJ KRUSH (Japonia) din 20 noiembrie. Acestea vor avea loc pe Cluj Arena.

Comenteaza