Un fost angajat al Mechel s-a sinucis

Un fost angajat al Mechel s-a sinucis
Un fost salariat al combinatului siderurgic Mechel din Câmpia Turzii s-a sinucis.

Ioan Bozdoc, care a fost disponibilizat de curând, ar fi împlinit azi 58 de ani, informează REALITATEA TV. Din primele informaţii, acesta s-a spânzurat. "Era un meseriaş foarte bun, înainte a lucrat la Sticla Turda şi a venit la noi. Azi trebuia să mergem împreună să semnăm pentru şomaj. Ieri am aflat vestea tristă că s-a spânzurat. Nu poate fi decât din cauza stresului şi a problemelor financiare", a spus un fost coleg al acestuia, aflat azi în faţa combinatului. El poartă o pancartă, pe care a scris "Mă rog la tine, Doamne, că îmi e frig şi foame!".

"Colegul nostru a fost găsit mort aseară, s-a sinucis. Stresul şi momentele grele l-au pus la pământ. Nu ştim dacă a avut şi alte probleme, dar cu siguranţă l-a doborât situaţia de aici", a afirmat Ion Vuţă, unul dintre liderii sindicali de la Mechel Câmpia Turzii.

Un alt fost coleg al bărbatului a spus că acesta avea rate la bănci, pe care nu le mai putea achita în condiţiile în care fusese disponibilizat şi nu îşi primise salariile compensatorii.

"Bărbatul a lucrat ca strungar la laminorul 3 de la Mechel Câmpia Turzii. A fost un muncitor nemaipomenit. Avea două fete şi şi-a pus capăt zilelor pentru că nu mai putea face faţă greutăţilor fionanciare. Zilele trecute a fost somat de bancă să îşi plătească ratele şi nu avea de unde", a spus un fost coleg al bărbatului.

 

În urmă cu un an, un alt angajat al Mechel s-a sinucis. "Nu se anticipau probleme adevărate de disponibilizări; eram doar trimişi acasă cu 75% din salariu", a spus un alt angajat. Combinatul Mechel a fost închis, iar foştii angajaţi protestează încontinuu de mai multe zile împotriva faptului că nu şi-au primit cele trei salarii compensatorii promise. Potrivit colegilor celui decedat, acesta şi-ar fi luat viaţa din cauza lipsa unui loc de muncă şi a problemelor financiare.

Protestatarul ar fi împlinit astăzi 58 de ani. Peste 100 de angajaţi disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii au protestat marţi, pentru a doua zi consecutiv, în faţa combinatului, faţă de neacordarea salariilor compensatorii, aceştia strigând "Noi murim de foame şi guvernul doarme!".

Protestatarii s-au adunat, marţi dimineaţă, la ora 09:00 în faţa combinatului, având pancarte cu mesaje precum "Salvaţi metalurgia românească!", "Un singur lucru vrem şi noi: combinatul înapoi!", "Ruşine să vă fie!".

Vezi aici toate ştirile despre Mechel Câmpia Turzii

Comenteaza