Update Un individ care a împușcat o cățelușă pe șosea, surprins de doi clujeni

Un individ care a împușcat o cățelușă pe șosea, surprins de doi clujeni

Doi voluntari ai Asociației Anima Pro Terra (APT) din Dej au surprins un bărbat care a împușcat o cățelușă pe o șosea. Deși inițial poliția susținea că acesta era paznic de vânătoare autorizat, i s-a întocmit dosar penal pentru suspiciunea de deținere de armă letală sau interzisă fără drept.

UPDATE 1:

“Polițiștii din Borșa s-au deplasat de urgență în Pasul Prislop, după ce la ora 14:24 au fost sesizați, prin 112, despre faptul că o persoană a tras un foc de armă și a împușcat un câine. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că un bărbat de 69 de ani, paznic de vânătoare autorizat, a făcut uz de armă și a recoltat legal un câine hoinar, aflat pe raza fondului de vânătoare”, a transmis inițial polițiștii din Maramureș.

UPDATE 2:

În urma continuării cercetărilor, au ieșit însă la iveală alte detalii, conform Direct MM. “Urmare a verificărilor efectuate de polițiștii maramureșeni, cu privire la  bărbatul de 69 de ani care în cursul acestei zile ar fi  împușcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă fără drept.

Cercetările continuă în această cauză,  în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

UPDATE 3:

“Mulțumim cetățenilor care au semnalat acest caz și au sprijinit polițiștii în clarificarea situației de fapt. A fost o crimă pe șoseaua publică. Aici nu e vorba de fond de vânătoare. Problema e că s-a tras ca-n Vestul Sălbatic (Nordul Sălbatic), punându-se în pericol integritatea persoanelor care circulau pe drumul public. Mai mult, la crimă a asistat un copil de șase ani, care a intrat în stare de șoc, putând rămâne cu sechele traumatice tot restul vieții. La asta autoritățile nu se gândesc?!

Vă spun sincer că în acest context am toate motivele să mă simt în nesiguranță în apropierea zonelor forestiere. Fiecare deținător de armă poate face ce-l taie capul”, a declarat Irina Smical, președintele Asociației Centrul pentru Ocrotirea și Recuperarea Animalelor fără Stăpân”Baia Mare.

______________________________________________________________________________________________________________

Scene mai puțin obișnuite au fost surprinse pe un drum public din județul Maramureș, în apropiere de Borșa. Un individ a împușcat o cățelușă în mijlocul drumului, în public, apoi i-a luat cadavrul și a dispărut, conform Someșeanul.

Imaginile au fost surprinse de doi voluntari ai APT, care erau în mașină alături de fiul lor. ”Se aflau la 5 km de Borșa și într-o curbă au văzut un Logan roșu oprit care a împușcat mortal o cățelușă pe șosea (pe un drum public, nu în pădure!)”, se arată într-o postare pe Facebook a asociației.

Voluntarii APT au sunat imediat la numărul de urgență 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat. Aceștia fac apel la autorități să-l identifice și să-l pedepsească pe autor.

Comenteaza