Live Un stil de viaţă sănătos. Sfaturile alpinistului clujean Vlad Căpuşan

Un stil de viaţă sănătos. Sfaturile alpinistului clujean Vlad Căpuşan
| Foto: Facebook Vlad Capusan

Cunoscutul alpinist clujean Vlad Căpuşan este invitatul emisiunii 1 la 1, de vineri, la Realitatea FM Cluj, moderată de jurnalista Anca Mureşan. 

Emisiunea poate fi urmărită LIVE, mai jos şi pe pagina de Facebook ZIUA de CLUJ, începând cu ora 13.00.

Alpinistul Vlad Căpuşan are 27 de ani, a studiat la Universitatea de Artă şi Design din Cluj şi a terminat un master în pictură, dar marea lui dragoste este muntele.

Anul acesta, Vlad Căpuşan si Zsolt Torok au reuşit ascensiunea faimosului varf Cerro Torre (Argentina), în premieră românească. Varful Cerro Torre (cu o înălţime de 3.106 metri) a mai fost cucerit doar în 1974, mult după marile explorari şi cuceriri himalayene, ceea ce spune mult despre dificultatea acestui munte. Filmul "Vertical", prezintă prima ascensiune românească pe Cerro Torre , produs de către Darian, a fost difuzat la Festivalul de Film Montan de la Poprad (Slovacia). 

Nu în ultimul rând, Vlad Căpuşan este unul dintre fondatorii Centralei de Escaladă, sală de antrenament care simulează căţărarea pe stâncă, într-un mediu controlat, alături de îndrumători atestaţi şi oameni cu mulţi ani de experienţă în domeniu. 2018 aduce un nou proiect în acest domeniu la Cluj-Napoca. 

Expediţiile şi proiectele alpinistului Vlad Căpuşan pot fi urmărite AICI! 

Comenteaza