Un tânăr de 31 de ani, muşcat de un ciobănesc belgian în timp ce făcea jogging

Un tânăr de 31 de ani, muşcat de un ciobănesc belgian în timp ce făcea jogging
Incidentul a avut loc luni seară pe malul Someşului din municipiul Gherla.

Luni seară, în jurul orelor 21:30, gherleanul în vârstă de 31 de ani alerga, ca de obicei, pe digul aflat pe malul Someşului.

„Familia cu câinele - un ciobănesc belgian - se afla jos, la malul apei, iar copilul lor arunca un disc de plastic, după care patrupedul fugea şi i-l aducea înapoi. Când am apărut eu sus pe dig, m-am oprit pentru o clipă, iar câinele a făcut exact gestul de care-mi era groază: m-a atacat. M-am apărat cum am putut cu mâinile goale şi până ce a sosit şi intervenţia stăpânilor acestuia câinele mi-a crestat adânc braţele, astfel că am avut nevoie la spital ca rănile provocate de dinţii săi să-mi fie cusute în mai multe locuri. Iar scuzele lor de după aceea chiar că nu m-au încălzit deloc", povesteşte, nemulţumit, bărbatul.

După incident, acesta s-a prezentat la Spitalul Municipal unde îl aştepta un alt ghinion: după ce i-au acordat primul ajutor şi i-au cusut rănile, când să-i dea o injecţie cu ser antitetanic, medicii au constatat că nu deţin, în spital, serul respectiv.

Astfel, tânărul a fost nevoit să sune în miez de noapte o farmacistă şi să şi-l cumpere pe propria cheltuială. Abia după alte lungi minute de alergătură tânărul a reuşit să-l procure, iar medicii să i-l administreze.

Acum, calvarul meu abia începe, fiindcă trebuie să ducem câinele pentru observaţie, la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, după care vom vedea câte şedinţe de antirabic voi fi nevoit să suport", arată mai departe tânărul.

El spune că, în ciuda faptului că proprietarul câinelui şi-a recunoscut vina, va fi nevoit să depună plângere penală pe numele său, ca să-şi recupereze cheltuielile făcute şi să fie despăgubit pentru zilele lipsă de la serviciu.

După consult, legiştii clujeni i-au eliberat gherleanului un certificat în care-i recomandă acestuia 12 zile de îngrijiri medicale.

Comenteaza