Unui fan Iris i s-a făcut rău la ultimul concert al lui Minculescu. Ce a spus solistul la despărţirea de fani

Unui fan Iris i s-a făcut rău la ultimul concert al lui Minculescu. Ce a spus solistul la despărţirea de fani
Unui fan al trupei Iris i s-a făcut rău şi a trebuit transportat la spital, la ultimul concert al trupei cu Cristi Minculescu frontman, susţinut duminică la Bonţida.

Zilele Castelului Banffy au început de sâmbătă, însă cel mai aşteptat moment al sărbătorii a fost recitalul susţinut de Iris. Fanii celebrei formaţii au venit din toată ţara pentru a asculta hiturile consacrate de vocea lui Cristian Minculescu. "Am venit din Târgu-Mureş pentru acest concert. A fost special, dar plec cu un gust amar", a povestit un bărbat. Un prieten de-al acestuia s-a rezumat să spună că "Iris a murit în această seară!".

Încă de la începutul acestei săptămâni membrii fan clubului Iris au făcut apel la cei din întreaga ţară pentru a veni la concert şi a-l ruga pe Minculescu să nu părăsească formaţia după 32 de ani de activitate. Aceştia s-au conformat şi au răspuns prezent invitaţiei. Unul dintre mesajele afişate de fani a fost "Mulţumim, Cristi!" şi a fost semnat de mai mulţi tineri veniţi din Craiova.

La sfârşitul concertului, Minculescu le-a mulţumit fanilor, soţiei sale, dar şi foştilor săi colegi. "Să fiţi sănătoşi şi iubiţi. Pa!", au fost ultimele sale cuvinte în calitate de solist al formaţiei Iris. Aclamat de către cei prezenţi în curtea Castelului Banffy, Minculescu a revenit pe scenă şi a mai cântat două piese.

Seara nu a fost lipsită de incidente. Unui bărbat i s-a făcut rău chiar în timpul concertului şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a fost transportat la spital.

Iris s-a înfiinţat în 1977, însă Minculescu a intrat în formaţie doar în 1980. Anul acesta, pe 22 iunie, trupa a împlinit 35 de ani şi a susţinut un concert spectaculos în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, părăseşte grupul începând cu  3 septembrie, informează un comunicat oficial al formaţiei postat pe pagina oficială Iris. Toni Şeicărescu (Direcţia 5) este anunţat ca noul solist al trupei.

Conform surselor din lumea muzicală ale ZIUA de CLUJ, Minculescu va continua în domeniu, nefiind exclus un proiect solo. Minculescu nu ar mai fi reprimit în Iris dacă s-ar râzgândi şi ar decide să revină în formaţie, a declarat, la Rock FM, Nelu Dumitrescu, liderul trupei. "Oricât aş vrea să fiu de treabă şi blând nu pot, pentru că e a treia oară când Cristi ne părăseşte", a spus acesta.

Una dintre cele mai longevive şi iubite formaţii româneşti, Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii şi jumătate. Decoraţi cu Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler în octombrie 2007, membrii trupei au evoluat de-a lungul carierei lor muzicale în faţa a peste 9 milioane de oameni, în 5.000 de concerte, transmite Mediafax. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existenţă pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în faţa a 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat. Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului "Cei ce vor fi" şi discul de platină pentru albumul "Maxima", fiind premiaţi şi în faţa publicului a doua zi, la concertul "Iris Aeterna", susţinut la Teatrul Naţional Bucureşti.

Tot în 2008, Romanian Music Awards (RMA) a consemnat alte două premii câştigate de Iris: Best Live şi Best Rock - "Cei ce vor fi". După transplantul de ficat suferit de Minculescu în 2009, pe 6 iunie Iris şi-a făcut prima apariţie la RMA, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru concertul de revenire susţinut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în capitală, în faţa a 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată şi "Integrala Iris", un set cuprinzând întreaga discografie a trupei. Anul 2010 a însemnat lansarea albumului Iris "12 Porţi", marcată printr-un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

Comenteaza