Video Vacanţa de Paşti a venit mai repede pe şantierul Autostrăzii Transilvania

Vacanţa de Paşti a venit mai repede pe şantierul Autostrăzii Transilvania
| Foto: CNAIR

Veşti proaste pentru Autostrada Transilvania, mai exact pentru cei 33,5 km care se întind între localităţile Iernut şi Câmpia Turzii (Autostrada Ogra - Câmpia Turzii). O inspecţie inopinată a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a găsit puţini muncitori pe şaniter şi, în consecinţă, o mobilizare redusă a contructorilor celor două trnsoane de autostradă de lângă Cluj.

Pentru lotul 2 al autostrazii Ogra - Câmpia Turzii, echipa de inspecţie a CNAIR a observat o mobilizare bună a constructorului, totuși pentru terminarea lotului conform clauzelor contractuale se impune o mobilizare mai bună. În prezent se execută următoarele lucrări: săpături debleu, așternere pământ vegetal pe taluz, forare, armare și betonare piloți, demolare capete piloți, armare radieri, cofrare și betonare grinda fundatie, etc.

Lotul 2: Iernut - Cheţani, 17,9 km. Constructor: Asocierea ASTALDI SPA - MAX BOEGL ROMANIA SRL - ASTALROM S.A. - CONSITRANS S.R.L. Valoare: 437.630.890,05 Lei fara TVA

Pe lotul 3 al autostrăzii Ogra - Câmpia Turzii, s-a constatat o mobilizare slabă a constructorului. Acesta a motivat că numărul redus de muncitori este determinat de perioada sărbătorilor pascale, totodată a promis că începând de săptămâna viitoare va fi un număr mai mare de muncitori pe șantier. Se realizează lucrări la structuri (armare și betonare), lucrări la terasamente și lucrări la relocare/protejare utilități.

Lot 3: Cheţani - Câmpia Turzii, 15,691 km. Constructor: S.C. Straco Grup S.R.L. - S.C. Specialist Consulting S.R.L. - S.C. Total Road S.R.L. Valoare: 279.744.271,56 Lei fara TVA.

 

Comenteaza