Foto Ziua Naţiunilor Unite, sărbătorită la Royal School in Transylvania cu spectacole şi mâncăruri din toate colţurile lumii

Royal School in Transylvania a celebrat Ziua Naţiunilor Unite (UN Day) cu degustări de produse culinare din peste 20 de ţări, realizate de elevi și de părinți, cu spectacole şi momente artistice.

UN Day a devenit, de-a lungul celor cinci ani de funcţionare a Royal School in Transylvania, o tradiţie prin care membrii comunităţii din jurul instituţiei private de învăţământ, de la director şi profesori la elevi şi părinţi, sărbătoresc împreună diversitatea şi îmbrăţişează multiculturalitatea.

“Aceasta este prima mea Zi a Naţiunilor Unite şi nu am ştiut la ce să mă aştept astăzi, dar a fost absolut fantastic, bine organizat, o implicare extraordinară a părinţilor, mâncare internaţională foarte bună, prezentări fantastice ale părinţilor şi elevilor. Au vorbit despre ţările lor de provenienţă şi le-au oferit celorlalţi elevi o înţelegere diferită a locurilor de unde sunt. Avem 23 de naţionalităţi aici, suntem o familie mare, internaţională, un grup de oameni de peste tot din lume”, a declarat Michel McPherson, directorul Royal School in Transylvania.

Ziua a început cu prezentările susţine de părinţi, prin care aceştia au împărtăşit cu elevii cunoştiinţe despre ţările şi culturile din care provin. A urmat amenajarea standurilor specifice fiecărei ţări cu mâncăruri tradiţionale, din care elevii au gustat cu multă curiozitate. De asemenea, au avut loc momente artistice şi o tombolă, urmate de Parada Drapelelor. Ziua s-a încheiat cu un spectacol special dedicat Zilei Naţiunilor Unite.

Royal School in Transylvania a fost deschisă în anul 2015, figurând pe lista școlilor private din Cluj-Napoca şi având acreditări de la Consiliul Școlilor Britanice Internaționale (COBIS, obţinută în 2015), Cambridge Assessment International Education (CAIE, acreditare inclusiv pe liceu, obținută în 2017) și ARACIP (recunoaștere pentru învățământ primar, gimnazial și liceal încă din 2016). Unitatea de învăţământ oferă o educație de tip britanic pentru elevi cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.

“În sistemul britanic de învăţământ, copiii încep şcoala la vârsta de patru ani. Într-o clasă sunt înscrişi maxim 20 de copii de care se ocupă în permanenţă doi profesori. Având un număr atât de mic de elevi, putem diferenţia materia predată, în funcţie de nivelul copilului, astfel încât nu predăm acelaşi lucru pentru toată lumea. La nivelul învăţământului primar, materiile predate de învăţători sunt engleză, matematică, ştiinţe, istorie şi geografie, iar profesorii de specialitate predau sunt artă, muzică, sport, limbi străine şi IT elevilor, începând cu vârsta de 4 ani”, a explicat Anda Bădiță, Key Stage 1,2 Coordinator şi Teacher of  Year 4.

Diplomele Cambridge pe care le oferă Royal School in Transylvania sunt recunoscute în lumea întreagă și pot fi utilizate pentru înscrierea la universități de top, inclusiv cele din România.

“În momentul acesta avem 138 de copii înscrişi, iar cei mai mari elevi din şcoală sunt în anul 12, adică în penultimul an de liceu, echivalentul clasei a 11-a din sistemul de stat. La finalul anului 13 de studiu, elevii vor dau un examen numit A-levels, care este echivalentul bacalaureatului. Ei se pot înscrie la orice universitate din România sau din afară cu acest examen. Sistemul este însă puţin diferit, deoarece ei aleg disciplinele la care doresc să susţină examenul, în funcţie de universităţile la care vor să aplice”, a adăugat Anda Bădiță.

Pentru mai multe informații sau pentru a beneficia de o zi GRATUITĂ pentru copilul dvs. în cadrul Royal School in Transylvania, trimiteţi un e-mail pe adresa contact@royalschool.ro, vizitați pagina web www.royalschool.ro sau sunați la numărul +40 770 103 108.

Comenteaza