Huedinul îi vrea înapoi acasă pe tinerii săi plecați "la Cluj-Napoca, București sau Bruxelles"

Huedinul îi vrea înapoi acasă pe tinerii săi plecați "la Cluj-Napoca, București sau Bruxelles"
Orașul clujean încearcă o dezvoltare bazată pe participarea tinerilor | Foto: Cosmin Giurgiu - APDT

Administrația orașului Huedin va concretiza o strategie prin care tinerii plecați din localitate să fie implicați în proiecte de business, turism sau marketing, mai ales prin proiecte de tip-public privat.   

O dezbatere cu tinerii originari din oraș, care lucrează sau studiază aici sau vor să se întoarcă va fi organizată de edilul Mircea Moroșan sub forma unei discuții informale pe teme predefinite în spațiul virtual. Aceasta va aborda subiecte ca implicarea tinerilor în activitatea administrației din Huedin și viziunea lor despre dezvoltarea orașului.

“E esențial să avem feedback și implicare activă a tinerilor și îmi doresc să avem cât mai mulți participanți. Sunt convins că avem tineri din Huedin ce lucrează în comunitatea noastră, în Cluj-Napoca, la București ori la Bruxelles, profesioniști în mediul privat sau în administrația publică”, susține primarul.

Principala temă va fi comunicarea și colaborarea între administrația locală și tinerii ce lucrează, învață sau doresc să locuiască în viitor în Huedin: căi de comunicare preferate de tineri și modalități de colaborare cu administrația, proiecte generate de tineri, modalități de dezbatere publică pe proiecte.

Viziunea tinerilor față de direcția de dezvoltare a orașului în viitor se va axa pe punctele forte și slabe ale Huedinului, direcția sa principală de dezvoltare, variante de dezvoltare tematică (turistică, industrială, tehnologia informației), modul de consultare a populației și asigurarea unui procent înalt de implicare.

Ultima parte a dezbaterii va urmări proiectele concrete pe care tinerii prezenți în spațiul virtual le au pentru Huedin, disponibilitatea lor pentru parteneriate public-privat, interesul pentru înființarea de startup-uri, surse alternative de finanțare, atragere de companii, accesare de fonduri europene. Discuțiile vor viza și domenii precum urbanism, marketing, finanțări, medicină.

Comenteaza