Excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură: Reacţia Ambasadei SUA cu privire la independenţa justiţiei

Excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură: Reacţia Ambasadei SUA cu privire la independenţa justiţiei
| Foto: Facebook Cristi Danilet

Excluderea judecătorului clujean Cristi Danileț din magistratură a avut ecou până la Ambasada Statelor Unite care a reacţionat într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției.

„Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură. O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă. După cum a spus recent Președintele Biden la #SummitforDemocracy, democrația nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generație.

Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunității globale pentru democrație, pe parcursul Anului de Acțiune al Summit-ului pentru Democrație. Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare și anticorupție necesare.

Cetățenii români merită un sistem de justiție independent, care să respecte statul de drept și valorile democratice. Trebuie să continuăm să susținem valorile care ne unesc”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA.

Luni, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru "manifestările" pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de sociale.

Judecătorul Cristi Danileț spune că excluderea sa din magistratură ar fi avut loc din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok. Magistratul spune că aceste filmuleţe reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția. 

Citeşte şi: Judecătorul clujean Cristi Danileţ, exclus din magistratură. Motivul? Filmuleţe din viaţa privată publicate pe TikTok

Citeşte şi: Cazul judecătorului Dănileț ajunge până la Comisia Europeană

loading...
Comenteaza