Video Liberalii clujeni sunt pregătiți de alegerile locale. Buda: „Aruncăm în bătălie oameni care au făcut performanță” / Mesaj clar legat de metrou

Liberalii clujeni sunt pregătiți de alegerile locale. Buda: „Aruncăm în bătălie oameni care au făcut performanță” / Mesaj clar legat de metrou
| Foto: Facebook.com/PNL Cluj

Au mai rămas doar câteva luni până la alegerile locale din 9 iunie, iar PNL Cluj, prin vocea președintelui Daniel Buda, transmite că are candidații pregătiți pentru toate UAT-urile din județ, cu mici excepții.

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a fost invitat, la ZIUA LIVE, unde a vorbit despre alegerile locale din vară, dar și despre marile proiecte de infrastructură din orașul de pe Someș.

Pot să vă spun că la nivelul județului avem candidați în fiecare comună. Mai sunt doar câțiva candidați de evaluat în 2-3 UAT-uri. Suntem pregătiți, din acest punct de vedere, pentru această bătălie electorală. Suntem capabili să aruncăm în această bătălie oameni extrem de bine pregătiți, oameni care au făcut performanță, și care, cu siguranță, vor face treabă pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Cluj.

Evident, avem ca vârf de lance primăria municipiului Cluj-Napoca, unde domnul primar Emil Boc este dat ca exemplu de bune practici la nivel european. Săptămâna trecută am avut o delegație din Parlamentul European la Cluj-Napoca. M-am bucurat foarte mult de cele constatate aici și de observațiile făcute de colegii mei.

Aceștia au înțeles de ce Clujul nu este în fața unui exod al creierelor, ci este locul care absoarbe oameni bine pregătiți. De ce? pentru că aici s-a făcut performanță. Banii au fost investiți cu multă înțelepciune și chibzuință. La fel s-a întâmplat și în Turda, Câmpia Turzii, Dej sau comunele din județ. Au atras fonduri europene, dacă mă refer doar la municipiul Cluj-Napoca, la nivelul unei țări ca Malta”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Buda: „Să fie clar: lucrările la metrou vor începe, poate chiar anul acesta”

Eurodeputatul clujean a ținut să lămurească câteva aspecte legate de proiectul metroului, dar și de fondurile europene absorbite de țara noastră.

Aici aș zăbovi puțin pe componenta legată de metrou. Am mai avut discuții cu unii și cu alții legate de acest subiect. Mulți și-au exprimat oarecum preocuparea față de acest proiect, să nu zic îndoiala. Să fie foarte clar: proiectul metroului din Cluj a salvat banii din PNRR deoarece Bruxelles-ul, dacă pot să spun așa, a alocat aceste resurse financiare României cu anumite condiționalități. O parte din banii alocați să fie folosiți pe componenta verde, iar această componentă este asumată de metroul din Cluj-Napoca.

Așadar, le transmit un mesaj tuturor care celor care au preocupări: să nu se îngrijoreze, metroul va începe cu siguranță, poate chiar anul acesta. Suntem într-o fază avansată de proiectare și de începere a lucrărilor. De asemenea, să fie convinși că lucrăm intens și pe componenta de centură ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. Aceste două mari obiective sunt finanțate din diverse surse europene. Trebuie să vorbim de banii europeni. N-am fi putut dezvolta Romînia fără aceste resurse financiare.

Aceste lucrări de investiții sunt absolut indispensabile, iar lumea trebuie să aibă încredere în capacitatea administrației publice locale liberale, ca să fie foarte clar acest lucru. Mai trec pe lângă niște panouri electorale și văd diverși colegi de la alte partide care își asumă tot felul de investiții. Nu, să fie foarte clar, acești bani sunt aduși de către colegii liberali. Nu avem emoții că electoratul nu va ști să aprecieze eforturile făcute de către aceștia”, a subliniat europarlamentarul liberal.

Comenteaza