4 recomandări de locuri mai puțin știute din jurul Clujului

4 recomandări de locuri mai puțin știute din jurul Clujului

Marius este un ghid montan autorizat și antreprenorul din spatele Active Weekends – Hiking Tours From Cluj Napoca, unde organizează de peste 3 ani tururi și drumeții ghidate prin satele și munții din România.

Marius Popa: Am 4 recomandări fumoase și mai puțin umblate:

1. Varful Piatra Mare și Cetatea Lita
Puncte de acces: 2 urcări posibile dinspre localitatea Liteni sau dinspre Moara de Pădure (pe drumul Valea Ierii). Traseu: Cluj-Napoca – Florești – Luna de Sus – Săvădisla – Liteni.

2. Cheile Vălișoarei
Puncte de acces: Pe drumul Rimetea – Aiud, după localitatea Vălișoara, în zona ”Castelului” Templul Cavalerilor.

3. Muntele Mare și Vârful Pietrele Mărunte
Puncte de acces: Cu acces doar perpedes, în continuarea drumului de acces spre baza de sporturi de iarnă Buscat. (Cluj-Napoca – Florești – Săvădisla – Bășoara – Stațiunea Băișoara – Buscat – Muntele mare)

4. Cascada Șipote și Vânătările Ponorului
Puncte de acces: perpedes, pe trasee marcate, din localitatea Sălciua.

Dar pentru o familie cu copii? Le recomanzi altceva? În ce condiții pot familiile cu copii face drumeții?

Legat de drumețiile cu copii, toate traseele de mai sus sunt trasee ușoare, ideale pentru ieșitul în natură alături de micuți de 2-7 ani. Cu copii de peste 7 ani deja se pot aborda trasee și mai dificile. E important să se facă trecerea de la o dificultate la alta, în mod treptat. Copiii mici au nevoie de cât mai multă interacțiune și diversitate și mai puțin efort fizic de mai multe ore. După ce se vor obișnui cu ieșirile de 2-3 ore se poate crește numărul de ore petrecut la plimbare sau pe poteci. Mai multe AICI!

Comenteaza